Радови на Милошу Великом убачени у пету брзину: Грађани одбројавају ситно до отварања деонице од Прељине до Паковраћа (ВИДЕО) 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Радови на Милошу Великом убачени у пету брзину: Грађани одбројавају ситно до отварања деонице од Прељине до Паковраћа (ВИДЕО)
Trenutno na sajtu: 580       |       Podeli:
22.12.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Готово да се на први поглед може закључити да су радови на деоници аутопута Прељина - Паковраће ушли у последњу етапу и да је
Радови на „Милошу Великом”, фото: ГЗС

питање дана када ће се на овој траси видети први аутомобили, дан или два пре, или после Нове године. Цела деоница у дужини од 31 километар је у потнуности асфалтирана, као и урађена заштитина ограда која ће убудуће чувати све возаче од већих саобраћајних незгода.

Фото:ГЗС

„Не заостајемо за Немачком у том погледу, јер ми смо извозници и за земље Европске уније. Заштитне ограде су исте оне које и Немци уграђају на својим путевима. Највећа заштита је на мостовима, а ограда може да издржи и удар шлепера који се креће великом брзином и под пуним је теретом", рекао је Зоран Бојовић испред компаније „Унипромет" која се бави производњом и постављањем заштитних ограда.

Фото:ГЗС

Изградњом деонице ауто-пута од Прељине до Пожеге растеретиће се обилазница око Чачка и магистрални пут који пролази кроз Овчарско-кабларску клисуру.


На тај начин смањиће се саобраћајне гужве, али и број удеса који су на овој деоници пута честа појава. Након пробијања првог тунела у месту Трбушани код Чачка, на одушевљење свих возача већ су видљиви и први километри асфалта на “Милошу Великом”.


"Грађани су превише чекали, о овом аутопуту прича се пуних 50 година, а тек последњих се интезивно на томе и ради. Деоница аутопута од Прељине до Пожеге дугачка је 31 километар и једна је од најтежих која се тренутно гради у Србији, јер се на њој налази велики број надвожњака, мостова и тунела", рекао је Томислав Момировић, министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре.

 

 

 Фото:ГЗС

ГЗС

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


AUTOPUT PAKOVRACE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.414.811 посета
Тренутно на сајту: 581 посетилац(a)