Драгачевски ловци годинама спасавају села од опасних предатора, сада су заслужено добили своју другу кућу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Драгачевски ловци годинама спасавају села од опасних предатора, сада су заслужено добили своју другу кућу
Trenutno na sajtu: 431       |       Podeli:
03.03.2023 | 4 коментар(а)



Лучани - Некада је лов био једини начин преживаљавања у дивљим условима, а како су векови
Драгачевски ловци заслужено добили своју другу кућу, Фото: РИНА

пролазили постао је хоби који кад уђе у крв никако не излази. Иако понекад оспоравани, ловци су ти који села и њихове мештане спасавају од предатора и дивљих звери.

„Од своје шесте године идем у лов то је код нас традиција. Ловачки пси су најважнији кад кренемо у шуму, а сваки дан сваког лова је посебна прича и нешто што остаје у срцу доживотно. Острел се наравно најдуже памти, али промашај се памти мало дуже, ко је промашио он се увек тога сећа”, рекао је за РИНУ ловац Слободан Велисављевић.

Ловац Слободан Велисављевић, Фото: РИНА

Предео Драгачево је права посластица за љубитеље лова и управо ту се окуља велики број њих из свих делова Србије. Тако је било и сада када је организована још једна хајка на лисицу.

„Имамо доста високе и црне дивљачи, срнеће дивљачи и дивљих свиња, занимљиво је што на чак и на висини од 900 до 1100 метара имамо доста фазана што није у природи нормално, јер се фазан налази у нижем делу”, рекао је Бобан Рудинац предсеник ЛУ „Каона”.

Велика средства уложена су у реконструкцију ловачког дома како би и ловци из овог краја, али и сви они који долазе са стране имали место за одмор после напорног лова, али и за дружење.

Фото: РИНА

„Ловачки објекат био је у лошем стању, у протекле две године урадјена је прерада крова, све просторије су уређење, уведено је централно грејање, све је доведено на неки најбољи ниво, захваљујући спонзорима који су несебично помогли, рекао је Милош Борисављевић.

Велики број ловаца био је укључен у ову хајку, а ловци се надају да ће и свака наредна ловна сезона бити боља и успешнија. Ловцима којих има око 140 у Ловачком друштву „Каона” поред доброг лова, подједнако је важно и дружење.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani lovci lovacki dom

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (4)

  • BG

    Sve to da zahvale Legendi Srbskog lova Milenku Rudincu, a vidim da i njegov sin Boban nastavlja njegovim stopama, svaka cast
  • Ilija Cvorovic

    Tako je Milenko je bio narodni covek i mnogo je doprineo razvoju ne samo lova u Dragacevu nego i svega ostalog. Malo je takvih ljudi.
  • Milan

    Oni nikoga ne spašavaju. Oni su odgovorni za svu stetu koju zivotinje naseljene njihovim angažovanjem, nanose stanovništvu.
  • Dragacevka

    Nekad ambulanta a danas apartmani....
  • Dragacevac

    Ni zec nije sto je nekad bijo



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.865.174 посета
    Тренутно на сајту: 431 посетилац(a)