На КУП-у Београда бициклисти „Борца” освојили два трећа места 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
На КУП-у Београда бициклисти „Борца” освојили два трећа места
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
09.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак/Београд - На првој трци ове сезоне, КУП Београда, бициклисти Борца, сениор Марко Даниловић и кадет Бошко Величић освоји су трећа места.

Због познате ситације са пандемијом и забраном организовања спортских манифестација, бициклистичка сезона у Србији кренула је тек 07. јуна 2020. године са Купом Београда. Трка је одржана у Парку пријатељства на Новом Београду. Стаза је била кружна, дужина једног круга била је 1.720 метара. На старту нашли су се сви најбољи бициклисти из Србије, предвођени професионалцима Душаном Рајовићем и Вељком Стојнићем. Чачански бициклисти нису наступили у комплетном саставу, већ само са члановима који су у овом тренутку најспремнији.

Бошко Величић на постољу

Сениори су возили 20 кругова у укупној дужини од 35 км. Већ у првим круговима одвојила се водећа четворка са српским професионалцима и Марком Даниловићем. На половини стазе одустаје Душан Рајовић због стомачних проблема, ту ситуацију користи Вељко Стојнић из Сомбора, одваја се од својих пратиоца и остварује победу. Марко Даниловић није на време реаговао на Стојнићев напад, јер је очекивао реакцију Рајовића, али како је он намеравао да стане, прикључак је изостао. Он је на циљ дошао са Душаном Веселиновићем из Партизана и освојио је треће место. Стефан Стефановић био је у групи пратиоца и дели пласман измедју четвртог и седмог места. Са сениорима стартали су и јуниори и медју њима и Алекса Радмилац. Трку је завршио у великој групи пласиравши се медју првих осам такмичара.

Кадети су возили 15 кругова у укупној дужини од 26 км. Дејан Цогољевић и Бошко Величић, водили су велику борбу за победу са такмичарима из Војводине, али мало због падова који су се догадјали око њих, мало због не одлучности, нису пропратили бег тандема из Суботице и Сомбора. На крају трку је победио Столић Михаило из Сомбора испред Перчић Марка из Суботице, док је Величић Бошко освојио треће, а Цогољевић Дејан четврто место.

Прво такмичење за Куп Србије биће одржано у Шиду 28. јуна 2020, а викенд пре те трке бициклисти Борца наступиће на међународној трци КУП „DOLCHINI” у Бугарској. Трка се одржава из два дела, првог дана вози се успон из Софије до врха планине Витоша, а сутрадан кружна трка у Софији.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bk borac kup beograd

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.841.573 посета
Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)