Овчар Бања ће бити топ дестинација западне Србије: добија природњачки музеј, амфитеатар, хотеле високе категорије и пристаниште 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Овчар Бања ће бити топ дестинација западне Србије: добија природњачки музеј, амфитеатар, хотеле високе категорије и пристаниште
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
28.05.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић постављен је од стране Владе РС на чело Радне групе



за уређење и развој Овчарско-кабларске клисуре.

Гостујући у синоћњем Дневнику западне Србије Тодоровић је рекао да је ово за њега велика част као и обавеза али и да ће се већ ове године видети ново рухо Овчар Бање.

„Морам навести да се међу члановима Радне групе поред државних секретара налазе и представници Српске православне цркве, као и председник општине Лучани Миливоје Доловић, затим предствници Јавних предузећа, Србијавода, Путева Србије“, истакао је Тодоровић.

Са радовима се креће већ средином јуна, и то на изградњи природњачког музеја на месту данашње школе, у којој нема ђака већ десет година.

„Радиће се и амфитеатар као и трг а реконструисаће се и зграда поште. Са 25 милиона динара држава ће инвестирати потпуну обнову зграде железничке станице. У току године нас очекује и изградња приступне саобраћајнице за врх Каблара, односно видиковца. Ми смо пре две године, град Чачак и Министарство привреде је уложио милион евра, у изградњу 2.700 метара пута, остала је прво деоница од 280 метара која ће се радити овог лета. Након тога још 2.100 са још једним краком до видиковца и наравно велики паркинг за аутобусе и аутомобиле”, казао је Тодоровић.

Влада Србије издвојиће у овој години 150 милиона инвестиција за заштићено подручје Овчарско-кабларску клисуру које се простире на 5.000 хектара. Територијално 90 одсто припада граду Чачку а остатак општини Лучани.

„Почетком лета крећемо са вађењем трске и смећа које постоји у језеру Међувршје а аплицирали смо, а веома смо близу да са Владом Мађарске се договоримо око инвестиција за чишћење комплетног језера. У плану је и изградња још једног пристаништа”, истакао је први човек Чачка.

Наредних година у плану је и изградња саобраћајнице у левом краку, када долазите у Овчар бању, већ је усвојен плански акт. Што се тиче смештајних капацитета, постојећи хотел „Каблар” иако леп и пристојан не може да прими пуно гостију.

„У плану је изградња хотела високих категорија као и спортски садржаји, а изградњом моста, који је у плану, моћи ће да се дође и на десну страну Западне Мораве где има доста викендица а ту је у плану и пројекат за канализацију, водовод и гасификацију. За три године ово ће бити једна од три најлепше бање у Србији”, закључио је Тодоровић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ovcar banja rekonstrukcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.297.701 посета
Тренутно на сајту: 375 посетилац(a)