Посланици посетили ФТН и разговарали о великој инвестицији доградње факултета у Чачку 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Посланици посетили ФТН и разговарали о великој инвестицији доградње факултета у Чачку
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
05.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Народни посланици из Чачка који су иначе део одбора за образовање у Народној скупштини,

Милица Дачић, Биљана Јаковљевић и Марко Парезановић посетили су Факултет техничких наука у Чачку. Они су са руководством факултета разговарали о могућности отварања нових образовних профила, као и о великој инвестицији доградње постојећег објекта и набавке нове опреме.

Ову инвестицију најавила је премијерка Ана Брнабић приликом отварања Научно технолошког парка, а факултет је тренутно у припреми неопходне документације. Посланици су са Деканом факултета проф. др Данијелом Милошевић и Продеканима проф. др Снежаном Драгићевић и проф Миланом Плазинићем разговарали и о будућој стратегији високог образовања за 2030. годину.

“Са руководством Факултета техничких наука у Чачку разговарали смо о могућности отварања нових образовних профила на овом факултету, као и о великом пројекту доградње постојећег објекта факултета и набавке нове опреме који ће бити финансиран од стране Владе Србије. Реализацијом овог пројекта постојећи капацитет факултета биће проширен за око 50%, а вредност инвестиције биће око 4 милиона евра. Од уважених професора чули смо и предлоге који се тичу будуће стратегије високог образовања до 2030. године. Као народном посланику који је основне академске студије завршио управо на ФТН-у, велико ми је задовољство што је држава Србија препознала значај ове високообразовне установе, која је за град Чачак од посебне важности“- саопштио је Марко Парезановић на својој фејсбук страници.

Посланици су такође неколико дана раније у Народној скупштини примили професора Василија Петровића, шефа Катедре за за текстилно одевне науке и дизајн на Техничком факултету “Михајло Пупин” у Зрењанину. Тема разговора била је могућност да овај образовни профил постане део понуде Факултета техничких наука у Чачку. Факултет је узимајући у обзир захтеве привреде из ове области приступио анализи реалних потреба привреде и оправданости акредитације овог образовног профила.

ГЗС/Медиа Портал




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


fakultet dogradnja poslanici

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.157.775 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)