СНС и СПП потписали споразум - нормализација односа Срба и Бошњака и политика помирења 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
СНС и СПП потписали споразум - нормализација односа Срба и Бошњака и политика помирења
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
05.02.2021 | 0 коментар(а)



СНС и Странка правде и помирења потписале су коалициони споразум у чијој основи је нормализација односа Срба и Бошњака

и политика помирења Споразум су потписали председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић и потпредседница Главног одбора Марија Обрадовић, а у име СПП потпредседник те странке Самир Тандир и генерални секретар Един Ђерлек.

Тандир, који је и шеф посланичке групе СПП-УСС, казао је да је споразум јако важан, а да је најбитнија ствар та што даје подстицај политици помирења.
„Нема трајне стабилности југозападног Балкана без добрих односа Срба и Бошњака и Србије и БиХ", казао је Тандир.

Истакао је да Споразум третира питања националних мањина и додао да према последњем попису у Србији трећину грађана чине представници националних заједница.

Споразум ставља тачку на погрешне политике из Рашке области, казао је Тандир и навео да су досадашњи политички представници тог дела наше земље тражили позиције за себе.

„Овај Споразум предвиђа нешто што је важно свим грађанима који у Србији, на простору Санџака живе јер решава њихове горуће проблеме“, казао је Тандир и појаснио да ако се нема струје и воде, ако је рупа на путу то се тиче сваког грађанина без обзира на његову националност.

Споразум, казао је, предвиђа и решавање тих горућих питања као што је гасификација, наставак изградње ауто-пута према Црној Гори, крак према Сарајеву, замена високонапонске и нисконапонске мреже, изградња Клиничко-болничког центра у Новом Пазару.

Глишић је након потписивања истакао да су пуна нормализација српско-бошњачких односа, гарантовање верских слобода, темељ Споразума, који, како је навео, не предвиђа ничије кадровско намиривање.

„Споразум у својој основи има развој области на територији града и општина Нови Пазар, Тутин, Сјеница, Пријепоље и свих средина где Бошнајци живе“, казао је Глишић.

Додао је да је неопходан развој инфаструктуре, односно стварање услова да та средина буде таква да у њој људи могу квалитетније да живе и да не одлазе одатле.

„Желимо да сарадњом двеју партија дамо подршку кроз систем пројектима како би што пре почела њихова реализација. Надам се да ће Споразум допринети већем разумевању, чвршћим односима, сарадњи и напретку у интересу свих грађана који живе у том делу наше земље“, казао је Глишић.

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sporazum bosnjaci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.590.641 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)