Вечерас у славу светог Илије у Каменици Радиша Урошевић, стиже Бранко Ристић и Сале Шоу 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Вечерас у славу светог Илије у Каменици Радиша Урошевић, стиже Бранко Ристић и Сале Шоу
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
01.08.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Традиционална манифестација Илиндански дани почиње данас подмаљенском селу Каменица,



познатом по традиционалном Илинданском вашару који се вековима одржава у овом планинском селу.

У понедељак ће се одржати, у организацији мештана културни програм, на коме ће наступити КУД „ФРА” из Чачка, КУД „Топлица” из Бање Врујци и КУД „Војвода” из Мионице, а између њихових игара публика ће моћи да ужива у звуцима трубе, трубачког оркестра Александра Васиљевића, који је 2014. године на Сабору трубача у Гучи проглашен за најбољи прионирски оркестар.

Следи вече виолине које ће отворити Мијаило Мијаиловић, виолиниста из Мионице који има само девет и по година, а након њега на бину ће изаћи његове колеге, виолинисти који већ традиционално наступају на Сабору виолиниста у Прањанима.

Прво ће се звуцима краљице инструмената публици представити сјајни Игор Пејовић  из Ивањице, а затим и Бранко Ристић и Саша Петровић Сале Шоу. Биће ово својеврсни увод али и позив свима да 19, 20 и 21. августа дођу на Сабор виолиниста Србије у Прањанима.

За 21.00 сат заказан је концерт Радишe Урошевићa, познатог певача народне музике и српске „двојке”.

Дан касније, на Илиндан, у цркви светога Илије одржаће се литургијам, након чега ће литија кренути из порте цркве до центра Каменице, а затим стићи на школски терен где ће се и одржати централне свечаности.

Иначе, Црква Светог пророка Илије у Каменици подигнута је око 1920. године, а заниљиво је да није имала куполу све до обнове средином осамдесетих година прошлог века, када је поред куполе дозидана и спољна припрата. Унутрашњост цркве обложена је бројним спомен-плочама посвећене бројним страдалима у Другом светском рату.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KAMENICA GORNJI MILANOVAC ILINDANSKI DANI RADISA UROSEVIC MALI FUDBAL

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.981.587 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)