Izbori u Ivanjici mogu biti održani 16. ili 23. juna 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Izbori u Ivanjici mogu biti održani 16. ili 23. juna
Trenutno na sajtu: 229       |       Podeli:
12.03.2024 | 0 коментар(а)



Izbori širom lokalnih samouprava Srbije, u njih 87, ne mogu biti održani 2. juna kada i beogradski,



jer to zakonski nije moguće. Zakon o lokalnim izborima predviđa da kada se izbori raspisuju u redovnom roku, to može biti učinjeno najranije 120, a najkasnije 45 dana pre isteka mandata. S obzirom na to da su se skupštine opština posle izbora u junu 2020. godine konsituisale u različitim terminima, mora se tražiti datum raspisivanja koji odgovara za svih 87.

Na primer ima lokalnih parlamenata koji su konstituisani tokom jula, ali i onih koji su započele rad u avgustu. Takva je, na primer, Ivanjica čija je skupština konstituisana tek 27. avgusta. To znači da se za ovu opštinu izbori najranije mogu raspisati 120 dana od isteka mandata, a to je 30. april. Kako kampanja može da traje najmanje 45, a najviše 60 dana, znači da se na izbore može od 14. juna do 29. juna.

GZS/Novosti

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti izbori srbija ivanjica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.453.918 посета
Тренутно на сајту: 230 посетилац(a)