Sve je spremno za „Zlatarfest”: Koncerti Zorice Brunclik, Nevernih beba, i Željka Vasića, ali i regata, turniri u basketu i malom fudbalu i izložba rukotvorina 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Sve je spremno za „Zlatarfest”: Koncerti Zorice Brunclik, Nevernih beba, i Željka Vasića, ali i regata, turniri u basketu i malom fudbalu i izložba rukotvorina
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
20.07.2023 | 0 коментар(а)



Nova Varoš – Sve je spremno za početak „Zlatarfesta” koji će se ovog leta održatiod 27. do 30.



jula. Ova manifestacija, ustanovljena je pre deset godina u cilju promocije potencijala novovaroškog kraja.

„Ovogodišnja manifestacija objediniće nekoliko lokalnih turističkih događaja, a festival će obeležiti muzičko - zabavni program uz učešće poznatih estradnih ličnosti”, kazao je za Glas zapadne Srbije direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

On je istakao da će okosnicu događaja turističkog karaktera činiti, „Zlatarska regata“ koja kreće u subotu 29. jula u 10 sati od Vizitorskog centra u Кokinom Brodu . Prijava zainteresovanih za plovidbu Zlatarskim jezerom je u toku i traje do 27. jula, a kotizacija po plovilu iznosi 1.000 dinara.

Važan deo „Zlatarfesta” svakako je i manifestacija pod nazivom „Zlatne ruke Zlatara”, koja predstavlja tradicionalnu izložbu rukotvorina, meda i starih zanata a posetioci će tokom sva tri festivalska dana moći da ih obiđu na gornjem platou Trga vojvode Petra Bojovića.

„Što se tiče muzičkog programa, on je koncipiran u skladu sa različitim ukusima i starosnim strukturama publike. Nastupi estradnih umetnika će se održavati sve tri večeri festivala na velikoj pozornici na centralnom delu gradskog Trga. Ovogodišnju manifestaciju otvoriće folk zvezda Zorica Brunclik, čiji će koncert, nakon spektakularnog vatrometa i pozdravnog obraćanja predsednika opštine Radosava Vasiljevića, biti održan u četvrtak 27. jula na gradskom Trgu, sa početkom u 21 sat. Naredne večeri Novovarošani i gosti zlatarskog kraja imaće priliku da uživaju u nastupu beogradskog pop - rok sastava ’Neverne bebe’, dok je subota veče (29. jul) rezervisana za koncert poznatog pop izvođača Željka Vasića”, precizirao je Pucarević.

On je naglasio da ni ljubitelji sporta neće ostati uskraćeni. Memorijalni turnir u malom fudbalu „Pepo i Laka” i Memorijalni turnir „Branko Grbić” u basketu, na programu su u subotu 29. jula u 16 sati na sportskim terenima u Naselju. Dan ranije, u petak 28. održaće se tradicionalna „Puzijada” na gradskom trgu u 10 sati.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Nova Varoš, koja je iz lokalnog budžeta za organizaciju festivala izdvojila nešto više od četiri miliona dinara.

 


Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos zlatarfest

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.430.827 посета
Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)