Dan internacionalne kuhinje 2024. 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Dan internacionalne kuhinje 2024.
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
15.04.2024 | 0 коментар(а)



Bilingvalni vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero tradicionalno je obeležio Dan internacionalne kuhinje, deseti po redu.



Nakon okupljanja u čast italijanske, indonežanske, srpske, austrijske, ruske, australijske, kineske, kazahstanske i grčke kuhinje, ove godine, zemlja domaćin bila je Španija, čija je bogata tradicija prikazana kroz kulturno-umetnički program i naravno ukusne specijalitete španske kuhinje.

Prisutnima se u ime vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero obratila dr Neda Pavlović i istakla da je ovaj događaj prilika za druženje u duhu kosmopolitizma, sa ciljem promovisanja ideje multikulturalnosti i bogatstva koje donosi poznavanje različitih kultura. Poručila je da je često jedan od boljih načina da istražimo i razumemo druge kulture upravo kroz njihovu kuhinju, jer hrana je mnogo više od običnog obroka - ona je simbol identiteta, tradicije i nasleđa jedne zemlje i da kroz njene ukuse, mirise, tehnike pripreme, možemo otkriti priče o ljudima, običajima i vrednostima koje čine srž i dušu jedne zemlje i naroda.

Učenica gimanzije Kreativno pera, Sava Sofia Novović Menendez bila je domaćin ovog događaja. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora, javne ličnosti, kao i brojni učenici i deca, roditelji i prijatelji Vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero.



Za prelepi ambijent u kom je Dan internacionalne kuhinje dobio svoj poseban šarm zaslužna je Vila Jelena, dok su za kulinarske specijalitete španske kuhinje bili zaslužni prijatelji Kreativnog pera, restorani Cantina de Frida i Pauza, Aleksandar Wellness Centar Orašac, kao i roditelji čija deca pohađaju Kreativno pero. Događaj je podržala Fondacija Braća Karić i Alfa BK Univerzitet i tom prilikom su predstavili svoj rad i najnovije publikacije.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti kreativno pero inernacionalni dan bk univerzitet vila jelena

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.631.397 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)