Невреме у Љигу: Бујица носила све пред собом 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Невреме у Љигу: Бујица носила све пред собом
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
20.05.2021 | 0 коментар(а)



Љиг - Због обилне кише која је јуче поподне захватила део љишке општине у селу Лалинци
news Невреме у Љигу однело пут у Лалинцима/ Фото: РИНА

поред усева и воћа страдали су и путеви. Четворочланој породици Николић из овог села онемогућен је прилаз кући. Наиме, пут који води до води до њиховог домаћинства је у тоталном прекиду због воде и блата које је нанела бујица, преноси агенција РИНА.

„Аутом се не може проћи, а пешке не смемо јер је бујица велика. Ја не памтим да је некада оволика вода била преко пута. До сада је приликом великих киша било преливања али никад није овако носило све пред собом. Не знамо још увек какво је стање са усевима и колика је штета. То ћемо све сабрати данас”, рекао је за РИНУ Душан Николић из Лалинаца.

Невреме у Љигу однело пут у Лалинцима/ Фото: РИНА

У току јучерашњег дана РХМЗ је издао упозорење на обилне падавине праћене јаким ветром и кишом на подручју општине Љиг. Последња велика поплава у овој општини била је у јуну 2018.године када је причињена велика штета на стамбеним, економским објектима и пољопривредном земљишту.

Невреме у Љигу однело пут у Лалинцима/ Фото: РИНА

„Велика штета причињена нам је на усевима које је град у само десетак минута потукао у селима качерског краја Ивановци, Пољанице а највише је страдао Козељ”, рекао је пољопривредник Драган Ђурђевић, мештанин љишког села Козељ које је и ранијих година имало проблема са поплавом.

Град у Љигу формирао покривач дебљине десет центиметара/ Фото: РИНА

Надлежне службе Општине Љиг ће у току дана изаћи на терен и утврдити размере штете на путној инфраструктури и пољопривредном земљишту.

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


NEVREME LJIG GRAD LALINCI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.782.470 посета
Тренутно на сајту: 366 посетилац(a)