Општина Чајетина улаже у нове спортске терене 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Општина Чајетина улаже у нове спортске терене
Trenutno na sajtu: 259       |       Podeli:
01.09.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Златибор је изузетно погодан за припреме спортских екипа, за здравствени туризам,

за рековалесценте и ми припремамо инфраструктуру за будући период, за клијентелу која већ долази, казао је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

Он је изрази очекивање да ће када се градња терена заврши, спортске екипе долазити у знатно већем броју, како из Србије тако и из иностранства.

„Управо те иностране екипе траже услове какви постоје у другим европским туристичким центрима и ми се интензивно спремамо да им то и понудимо”, изјавио је Стаматовић, најављујући нову општинску инвестицију у области спортског туризма.

Стаматовић је нагласио да су почели радови на уређењу земљишта иза хотела Торник а уз трасу златиборске гондоле, и да ће се већ за годину дана ту налазити 20 спортских терена, што на отвореном, што у затвореном, са чиме ће Златибор, на пример, моћи да парира турском летовалишту Анталија које је тренутно у европском врху са понудом за припреме спортских екипа.

„Завршетком овог нашег пројекта изградње додатних спортских терена на Златибору ни домаће екипе неће морати да иду у Турску или у Словенију, већ ће те исте, ако не и боље, услове имати и у својој земљи, на Златибору”, нагласио је Стаматовић.

Он је истакао да што се тиче смештаја, Златибор већ сада може да пружи такве услове и само је потребна надоградња спортске инфраструктуре, за шта је предвиђена инвестиција од 10 милиона евра која ће се реализовати у фазама.

„Тренутно су већ два терена завршена, а још два се граде”, закључио је први човек општине Чајетина Милан Стаматовић.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina sportski tereni gradnja zlatibor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.018.286 посета
Тренутно на сајту: 260 посетилац(a)