Девићи домаћини трибине поводом Дана заштићене природе 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Девићи домаћини трибине поводом Дана заштићене природе
Trenutno na sajtu: 274       |       Podeli:
11.04.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - Поводом Дана заштите природе у ОШ „Недељко Кошанин” у селу Девићима у Парку природе „Голија” данас ће бити одржана трибина

посвећена значају подршке и учешћу локалних заједница и јавности у програмима заштите природе на примеру пројекта мониторинга мрког медведа, доноси политика у штампаном издању.

Пројекат „Мониторинг мрког медведа у Парку природе Голија” реализују завод за заштиту природе Србије и ЈП „Србијашуме” - управљач Парка природе „Голија”, уз подршку Министарства заштите животне средине. Пројекат се реализује кроз систем сталног праћења и анализу укупног стања популације, ареала и станишта медведа на простору Голије.

Овај дан од националног је значаја установљен је Законом о заштити природе 2009. године. За датум је одабран 11. април, зато што је тог дана 1949. године приви пут добијен статус једног подручја као заштићеног природног добра - Споменика природне „Велика и Мала Рипаљка” у општини Сокобања.

Србија преставља један од 159 центра светског биодиверзитета. Најочувенији и најзначајнији делови природне баштине проглашени су за заштићена подручја, тренутно из има 460 и чине 7,48 одсто територије Србије.

Извор: Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.825.850 посета
Тренутно на сајту: 273 посетилац(a)