Туристичка огранизација регије западна Србија представила понуду у Црној Гори 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Туристичка огранизација регије западна Србија представила понуду у Црној Гори
Trenutno na sajtu: 459       |       Podeli:
10.07.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље/Нова Варош/Лучани/Чачак/Ужице/Чајетина – Нетакнута природа, културно-историјско наслеђе, традиционално

гостопримство, бројне манифестације, очекују овогодишње посетиоце регије Западне Србије. То је поручено на прес конференцији Туристичке организације регије Западна Србија поводом представљања понуде за овогодишњу летњу сезону.Синиша Спасојевић из ТО регије Западна Србија казао је да је ова регија после Београда најпосјећенија.

– Промотивну кампању радимо и овде зато што имамо велики број туриста из Црне Горе. ТО регије Западна Србија чини 12 јединица локалне самоуправе а то су Ужице, Чајетина, Бајина башта, Нова варош, Чачак, Пријепоље, Ивањица, Сјеница, Лучани, Ариље, Пожега и Косијерић – навео је Спасојевић.

Он је истакао да је ТО Западна Србија протеклих година доста улагала у инфраструктуру, имамо уређених нових 28 видиковаца.

– Ова се регија је позната по активном одмору и оно што је битно је да имао и стотине километера урађених пешачких и бициклистичких стаза. Све наше дестинације су увезане једна између друге. Скоро да нема активности коју не можете упражњавати у Западној Србији – поручио је Спасојевић.

Он је најавио најзначјније манифестације током наступајуће два месеца. И то Арелем у Ариљу од 16 до 31. јула, Залтиборско културно лето, Динска регата Бајина Башта од 20 до 24. јула, Златарфест од 29. јула до 1. августа, и многе друге.

– Културно историјско наслеђе, активни одмор , манифестације у Запдној Србији и позивам да посетите туристичку регију Зпадана Србија. Да би осетили шта је чар наше регије морате мало дуже да останете. Али оно што је набоље код нас јесте наше традицинално гостопримство и прелепа нетакнута природа – закључио је Спасојевић.

Директорка ТО Драгачево, Александра Митровић, казала је да су ове године, као и сваке претходне, домаћин Сабора трубача, који ће трајати од 5. до 7. августа. Ове године је Сабор трубача продукцијски преузео Скy мусиц, па се надамо неким лепим стварима и иновативној бини. Поред Сабора трубача најављујем и Сабор рокенрола 22. јула – казала је Митровић.

Напомиње да јој је драго што регију могу да промовишу кроз звуке трубе, за коју се нада да ће постати национални инструмент целе Србије.

– Сабор трубача није једна локална манифестација, већ међународна на којој се одржавају међународна такмичења трубачких оркестара. Ове године имамо 18 орекстара у такмичењу, а имамо и учешће страних трубача – казала је Митровић.

Она је позвала све да дођу на Сабор трубача и да упознају Западну регију кроз активни туризам.

Катарина Чубрак из ТО Златибор рекла је да оно што је у фокусу њихове сезоне јесу нови садржаји и атракције.

– У фокусу нам је активан одмор, Голд Гондола, која са својих девет километара, заиста бележи изузетну посећеност, а посебну пажњу туристима привлачи и нова мултимедијална фонтана – навела је Чубрак.

Залтибор је, како је истакла, планина за све.

– Различите генерације туриста проналазе нове доживљаје, аутентична искуства и успомене које се памте. Поред здравственог, породичног и конгресног, на Златибору је све развијенији спортски туризам, тако да се у наредном периоду планира и изградња модерног спортског комплекса – казала је Чубрак.

Према њеним ријечима, незаобилазни доживљавају су манифестације које су планиране током овог љета.

– Већ у наредним данима посетиоци могу уживати у концертима групе Зана, Партибрејкерса, Нине Бадрић… Ту су и многа културно-уметничка друштва и фолклорни наступи, фестивали, турнири и тако даље – навела је Чубрак.

Поручује да је главни циљ да се њихови гости добро одморе, забаве и понесу лепа искуства и успомене са Златибора.

Представник ТО Тара – Дрина, Милан Ђурић, казао је да су у ниховој понуди два језера и река Дрина.

– Нетакнута природа је оно чиме се Тара истиче. Акценат у летњем периоду је на активном одмору и доста тога имамо у понуди. Такође, оно што се код нас истиче је више од десет уређених видиковаца – навео је Ђурић.

Када су у питању манифестације, најзначајнија и највећа је Регата, која у пет дана окупи око 130 хиљада људи.

– У тих пет дана посетиоци поред Сајма домаћих производа могу уживати и у концертима, који ће се одржати у петак и суботу – рекао је Ђурић и позвао све људе да дође да их посјете.

Представница ТО Ужице, Невена Марић, казала је да ће људима који су југоносталгичари бити интересантно да дођу у тај града и посјете њихов музеј.

– У дворишту музеја и даље стоји Титов споменик који је некад стајао на Тргу партизана. Ту је спомен комплекс Кадињача, а можемо се похвалити историјом из Средњег века, за шта је најбољи репрезент Стари град. Он је пре пар година реконструисан и овог лета је отворен за посетиоце сваког радног дана, сем уторка – навела је Марић.

Такође, како је додала, имају и зиплајн, могућност вожње кајацима кањоњом, као и зелену стаза.

ГЗС/ ПП Медиа

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Turizam promocija zapadna srbija crna gora

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.618.201 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)