Kovačević: Prošle godine na današnji dan obećali smo puno i sve smo ispunili, pokazali smo da planove možemo da pretočimo u dela 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Kovačević: Prošle godine na današnji dan obećali smo puno i sve smo ispunili, pokazali smo da planove možemo da pretočimo u dela
Trenutno na sajtu: 280       |       Podeli:
23.04.2024 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Opština Gornji Milanovac ima počasno mesto na mapi Srbije i mi moramo opravdati časno ime



koje su za nas izvojevali naši preci, rekao je na Svečanoj sednici, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

„Prateći predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vladu RS koji postižu ogromne rezultate na svim poljima, pomeraju granice i svakodnevno unapređuju kvalitet života svakog čoveka u našoj zemlji trudimo se da to ostvarujemo i u našoj lokalnoj samoupravi. Sa auto-putem Miloš Veliki i izgradnjom pristupne saobraćajnice koja će biti završena do oktobra meseca ove godine naša opština dobija novu razvojnu šansu za bolju budućnost kako privrede tako i turističkog potencijala. Vlada RS preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelila je 30 miliona evra za izgradnju pristupne saobraćajnice što predstavlja najveću investiciju u našem kraju u poslednjih šest decenija. Preko Ministarstva zaštite životne sredine a na osnovu urađenih projekata dobili smo 431 milion dinara za izgradnju kanalizacione mreže i to u naseljenim mestima Mlakovac, Lunjevica, Velereč, Takovo, Rudnik, Pranjani i Vraćešnici. Preko istog ministarstva opredeljeno je 5,2 miliona dinara za čišćenje divljih deponija, gde je uklonjeno 28 smetlišta i tako je Gornji Milanovac postala prva opština u Srbiji bez divljih deponija. Takođe, smo potpisali ugovor o sufinansiranju, realizaciji projekta nabavke i zamene rekonstrukcije i sanacije kotlarnice u OŠ Desanka Maksimović u iznosu od 2,96 miliona dianra, gde je lokalni budežt izdvoji nešto više od tri miliona”, rekao je Kovačević.

Preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ove godine opština Gornji Milanovac potpisala je ugovor čiji je predmet projekat izvođenja i izgradnje sportskih terena za košarku i odbojku kao i teretane na otvorenom na lokaciji SPC Gornji Milanovac. Vrednost ovih radova je 16 miliona dinara a učešće opštine 2,3 miliona dinara.
„Na današnji dan 2023. godine, obećali smo puno i ta obećanja smo ispunili. Radili smo vredno, ostavili smo trag u vremenu i stvorili drugačije lice naše opštine. Ostvarili smo planove koje smo zacrtali, pokazali smo da imamo dosta volje, znanja i energije da planove pretočimo u dela. Obećali smo da ćemo završiti izgradnju zatvorenog bazena i izgradili smo ga, ostavivši kapitalni projekat generacijama koje dolaze”, kazao je Kovačević.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti gornji milanovac sednica kovacevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.012.667 посета
Тренутно на сајту: 280 посетилац(a)