Мали Нушићевци продефиловали главним улицама Ивањице 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Мали Нушићевци продефиловали главним улицама Ивањице
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
27.08.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица – Сваки ћошак Ивањице овог викенда подсећа на Нушићево доба, а у оој варошици време
Мали Нушићевци са осмехом на лицу и посебно обучени продефиловали главним улицама, фото: РИНА

као да је стало пре више од једног века. Традиционална Нушићијада траје од петка до недеље, а најмлађи Нушићевци продефиловали су главним улицама. Осмеси на лицима, посебно намењени костими вратили су Ивањичане у нека давна времена.

„Дивно је видети сву ову децу, обучено као што се је некад било. Хаљинице, шеширићи, види се колико уживају у свему томе. Најлепша три дана у Ивањици током читаве године су она кад траје Нушијада, то прави празник за све нас мештане“, рекла је за РИНУ Ивањичанка Гордана Симовић.

У варошицу је стигао и Бранислав Нушић ког су сви са одушевљењем прихавтили и чекали у реду да се сликају. Глумац Милан Милосављевић, већ 12 година налази се у овој, за њега, посебној улози. Током свечаног отварања предају му се кључеви града и он је једина власт, а за варошицу има другачије планове.

„Наредна три дана кроз Ивањицу владају смех, забава, уметност и култура. Кажу ми људи у шали кажу да су уморни од политике и да те кључеве не враћам ни кад прође викенд. Све посетиоце очекује феноменалан позоришни програм, представе за децу и одрасле. Ово је манифестација коју заиста вреди посетити“, рекао је Милосављевић.

Ивањичка ’’Нушићијада’’ високо је котирана на туристичкој мапи фестивалских понуда у земљи и региону. Обележавају је имена и институције из света културе, забаве, новинарства, издаваштва, беседништва, сатире и афоризма, као и талентовани ствараоци из ивањичког краја. Вишегодишња сарадња са академским институцијама попут Матице српске, Правног факултета универзитета у Београду, Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, говоре о значају едукативне улоге фестивала.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.189.912 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)