Уз Пасош компентенцију лакше до запослења 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Уз Пасош компентенцију лакше до запослења
Trenutno na sajtu: 414       |       Podeli:
14.03.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Локална самоуправа града Чачка заузима активну улогу у мерама запошљавања. Ове године из буџета града издвојено је 40 милиона динара

за пет постицаијних мера. Најновији пројекат јесте Пасошка компетенција која ће у Чачку ибити реализована уз помоћ Удружења „ЛАрис” и ГИЗ.

Извршни директор организације ГИЗ Зоран Јаковљевић рекао је да немачка развојна сарадња пружа подршку Републици Србији и унапређењу услова за запошљавање угрожених група становништва.

Извршни директор организације ГИЗ Зоран Јаковљевић, фото: ГЗС

„Један од пројеката који спроводимо јесте повећање прилика за запошљаве угрожених група кроз модернизацију општинских услуга у оквиру отвореног регионалног фонда за југоиточну Европу. У оквиру овог пројекта уводи се један нови инструмент за Србију то је Пасош компентенција који служи за индетификацију свих знања и вештина стечених уз формално и неформално образовање. На основу кога се врши оснаживање корисника и њихово повећање прилика за запошљење. У Чачку сарађујемо са Удружењем „Ларис” у оквиру кога имамо три сертификоване саветнице и план је да се у наредних годину дана уради саветовање са укупно 75 корисника из угрожене групе, пре свега припаднике ромске популације и повратнике, али и све остале социјалне категорије како би им се побољшали услови живота. Пошто смо већ договорили сарадњу са Националном службом за запошљавање надамо се да ћемо остварити и са градском управом”, наводи Јаковљевић.

Васна Ковачевић испред Удружење „Ларис”, фото: ГЗС

Васна Ковачевић испред Удружење „Ларис” наводи да је сам инструмент намењен свима без обзира на степен образовања и на социјално економски статус.
„Важно је напоменути да Пасош коментенције може да се ради и са неписменим особама, јер он подразумева процес саветовања. Саветник кроз разговор са корисником долази до онога шта он уме, зна и може", истиче Ковачевић.

Помоћник градоначелника Чачка за област економског развоја и заштиту животне средине Мирјана Ђоковић, фото: ГЗС

Помоћник градоначелника Чачка за област економског развоја и заштиту животне средине Мирјана Ђоковић додала је да данашњи сусрет Удружења „Ларис” и преставника ГИЗ-а има за циљ да донесе одређене закључке које карактерише локално тржиште рада, а кључно је да ће се изађи у сусрет колегама из НСЗ, тако да ће незапослени имати више квалификација.

Глас западне Србије

ОПШИРНИЈЕ У ВЕСТИМА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ КОЈЕ МОЖЕТЕ ГЛЕДАТИ

ОД 17:00 ЧАСОВА НА ОВОМ ПОРТАЛУ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.247.800 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)