Обележен Дан Града Чачка уз свечану Скупштину на којој су додељене Децембарске награде за 2021. годину 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”             

 
Обележен Дан Града Чачка уз свечану Скупштину на којој су додељене Децембарске награде за 2021. годину
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
18.12.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Данас је одржана свечана седница Скупштине града Чачка на којој су додељене Децембарске награде зс 2021. годину.



Поред бројних представника привредног, друштвено-политичког и културног живота града, градских јавних предузећа и установа, посланика републичког и одборника градског парламента и грађана Чачка, свечаности су присуствовали председник Народне Скупштине Републике Србије Ивица Дачић и потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић

Милун Тодоровић,градоначелник Чачка и Бранисалв Недимовић, министар пољопривреде, фото: ГЗС

Добитници Децембарских награда града за 2021. годину су:

Др Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења корона вируса на територији града Чачка

ЈКП „Комуналац" Чачак

Нешо Пузић – Трћо, спортски радник

Постхумно су награђени:

Новинар Милош Лукић

Др Слободан Благојевић

Пре свега да се похвалимо да смо престоница културе 2023. Године у Републици Србији, али спорт и сви остали сегмени друштва имаће много више новца, могућности и надамо се и путовања у свет, да видимо неке нове садржаје, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић  на данашњој свечаној седници Скупштине града.

Милун Тодоровић, градоначелник Чачка, фото: ГЗС

„Очекује се изградња Здравствене станице у Љубићу, нових школа, вртића у Заблаћу, завршетак фискултурних сала у Бресници и Доњој Трепчи, изградња фискултурне сале за Економску школу, за нашу Гимназију. Скоро два века немамо адекватну фискултурну салу. Такође, радићемо на сеоском подручју, школе, субвенције директно у пољопривреду, олакшице за неке пољопривреднике. Очекује нас много добрих ствари, јединство, какво су здравствени радници у претходне две године имали борбом и не предајом до последње капи. Први наступ Новака Ђоковића био је на Слободиним ернима, нашем ЈКП „Комуналац“, које је 60 година радило 365 дана, без престанка. Нашем Михаилу Луковићу, који је две године, без динара надокнаде водио наш Радни тим, уз велику подршку професора доктора Божу Антонијевића, успели смо захваљујући здравственим радницима да спасемо много живота, на жалост, многе смо и изгубили“, рекао је Тодоровић.

Он је посебно истака значај, енергију и подршкуо Владе Републике Србије.

„Доласком на чело Министарства пољопривреде, господина Недимовића, отворили су се нови видици за наше пољопривреднике, а и за велике инфраструктурне пројекте 106 милиона евра само у изградњу почетак и изградњу бране Сврачково шест милиона евра за ревитализацију канала за наводњавање и настављамо даље“, појаснио је градоначелник Чачка.

Тодоровић је додао да на десетине и стотине нових машина трактора, обилазак пољопривредника небројено пута.

„Морамо да поменемо Милоша Лукића, момка који је од првог дана био у првим борбеним редовима за све своје колеге и колегинице, снимао и радио, један млади неверовано амбициозан и паметан момак је изгубио битку са корона вирусом, као и др Слободан Благојевић, човек, који је несебично давао себе и који је одмах себе предложио да буде управник привремене Ковид болнице у Атеници и нажалост изгубио живот“, закључио је Тодоровић.

Петар Домановић, директор ЈКП „Комуналац“, фото: ГЗС

На свечаној седници Скупштине града Чачка обратио се и директор ЈКП „Комуналац“ Петар Домановић, који је истакао значај награде која се добија једном у радном веку.

„Ово је свакако најзначајнина година у историји Комуналца, комуналац председава скупштином  Удружења комуналних делатности. Ове године сам добиовелику плакету Привредне коморе за одрживи развој 60. Година пословања, такође у овохј години смо постали чланови  Скупштине Привредне коморе Србије где су само три предузећа у Републици Србији чланови.  На неки начин смо и оснивачи неке друге делатности се издвоје па су постала Јавна предузећа касније“, казао је Домановић.

Он је нагласио да у ових 60. Година немерљив допринос далис у радници и њима велика захвалност, они су изнели терет током  60. година, то је велики период.

„Сваког дана са се дружимо, радимо и то је нешто што треба поштовати у јеку ове епидемије која надам се пролази. Све наше радне јединице су радиле и поднеле велики терет инфективни и медицински опад, дезинфекције Домова здравља, 170 наших радника имало дозволу за кретање, велики терет смо поднели. У октобру и новембру прошле године две трећине Комуналца је радило, једна трећина је била болесна, па смо одржавали све што је требало и завршили и њима се највише захваљујем“, захвалио се Домановић.

Велику захваланост је изразио Граду Чачку, без чије помоћи Комуналац не би био ово што јесте, технички, организационо, кадровски.

„Насављамо даље на принципима одрживог развоја да Комуналац буде још бољи, то је задатак свих нас, не само Комуналца, да одржимо Чачак пријатнијим и чистијим местом за живот и у том смислу желим да позовем да сви  у том смислу дамо свој допринос, јер наш град је наше огледало“, закључио је Домановић.

ГЗС

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DECEMBARSKE NAGRADE DAN GRADA CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.963.288 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)