У чачанској болници хоспитализовано је 121 пацијент, десеторо на респиратору 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
У чачанској болници хоспитализовано је 121 пацијент, десеторо на респиратору
Trenutno na sajtu: 401       |       Podeli:
10.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Епидемиолошка ситуација у чачанској болници оцењена је као узнемирујућа, стога је Министарство здравља ову здравствену



установу прогласило за ковид болницу. Пацијенти који се тренутно у њој налазе, а нису ковид позитивни биће пребачени на ВМА и Клинички центар у Београду. Остали пацијенти који буду имали потребу за болничким лечењем, помоћ ће моћи да добију у болници у Горњем Милановцу. На овај начин добијено је још, преко потребних, 150 места.

„У протекла 24 часа обављено је 96 прегледа, од тих је њих десет примљено у болницу по критеријумима ковид пацијената. У болници се тренутно налази 121 лежећи пацијент, од тога је њих десеторо прикључено на респиратор. Два пацијента су преминула, и обављен је један транспорт за Београд. Оно што је охрабрујуће, почело је отпуштање пацијената из болнице и за сада је отпуштено укупно њих шест“, изјавио је Бранко Јовановић, начелник Инфективног одељења чачанске болнице, преноси агенција РИНА.

Бранко Јовановић, начелник Инфективног одељења чачанске болнице

Шеф Радног тима за праћење и ширење корона вируса на територији града Чачка, др Михаило Луковић, рекао је да ће у чачанску болницу у току дана стићи између 10 и 14 нових респиратора, као и да ће Министарство здравља у ову установу уложити два милиона динара. Сва опрема и након корона вируса остаће у чачанксој болници.

Шеф Радног тима за праћење и ширење корона вируса на територији града Чачка, др Михаило Луковић

„Ротари клуб заједно са градом Чачком ушао је у реализацију набавке машине за ПЦР тестирање. Није забележен раст у броју пријема и обелелих. Наредних дана може се очекивати повећан број особа на респиратору, као и број умрлих јер је то последица болести. Међутим, оно што долази има заравњен пик, који ће почети да опада. Очекујем да ће крајем идуће недеље бити забележен велики пад броја заражених, јер је проглашење ванредне ситуације у Чачку дало резултате“, истакао је Луковић.

Прилог емитован у вестима Б92:

Прилог емитован у вестима Прве:

ГЗС/РИНА

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak radni ti kovid

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.277.245 посета
Тренутно на сајту: 402 посетилац(a)