НСЗ организовала форум за прибојске послодавце 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
НСЗ организовала форум за прибојске послодавце
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
08.03.2023 | 0 коментар(а)



Прибој – НСЗ Филијала Пријепоље организовала је данас Форум за послодавце у Прибоју

како би их ближе упознала са јавним позивима и конкурсима који су расписани 20. фебруара ове године.

Национална служба за запошљавање расписала је 13 јавних позива/конкурса за 2023. годину, путем којих ће бити пружена финансијска подршка послодавцима и незапосленим лицима. Већина се може сврстати у три групе и односе се на програме запошљавања, на програме додатног образовања и на особе са инвалидитетом.

„Већина јавних позива је отворена до 30. новембра. Конкурс за јавне радове је отворен до 27.марта. Конкурс јавних позива за самозапошљавање до 10. априла, док су програми намењени особама са инвалидитетом отворени до краја године”, каже Рафета Хајдаревић, директорка НСЗ филијале Пријепоље

 

Форуму је присуствовало око 30-ак послодаваца из Прибоја, од којих су многи и раније користили програме НСЗ . Према речима Момира Спајића, власника самосталне занатске радње Компатекст која тренутно запошљава 70 радника, потребе у текстилној производњи су све веће а нове, младе радне снаге, све мање.

„Све је већа потреба за млађом радном снагом али ниске су зараде и све их је теже наћи. Тај проблем решавамо уз помоћ НСЗ али помало, јер просто нема радника. Ипак, сваки програм који даје Национална служба доста помаже послодавцима, јер га практично ослобађа годину дана свих плаћања док се радник не усаврши и не почне да зарађује сам своју зараду”, истиче Момир Спајић, власник фирме „Компатекс Прибој”.

Слично мишљење дели и Душанка Гардовић, власница фирме ДГ Фасхион, која истиче да су помоћ Националне службе и програми које нуди од немерљивог значаја.

„Тренутно запошљавамо 18 радника, а по пословима за наредних пет година имамо потребу за још 27 радника. То је тешко пронаћи у Прибоју, али уз помоћ службе, нешто се дешава. Програми НСЗ су одлични јер дају могућност радницима да стекну стручну праксу и обуче се за новоотворено радно место а истовремено нама послодавцима олакшавају јер ми немамо добит од новозапослених док се не уиграју”, објашњава Душанка Гардовић власница фирме ДГ Фасхион.

Иначе, први форум за послодавце организован је прошлог петка у Пријепољу, а након Прибоја уследиће Форуми за послодавце Сјенице и Нове Вароши који ће се одржати 14. и 15. марта у испоставама НСЗ Филијале Пријепоље.

 

ПП Медиа / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj nsz privrednici forum poslodavci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.647.233 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)