Зечевић: Пре него што почнете да палите отпад, сетите се пожара у Г. Горевници 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Зечевић: Пре него што почнете да палите отпад, сетите се пожара у Г. Горевници
Trenutno na sajtu: 476       |       Podeli:
08.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Руководилац стручно - оперативног тима за заштиту од пожара града Чачка Братислав
Братислав Зечевић, фото: ГЗС

Зечевић, каже да они већ неколико година у сарадњи са Комуналном полицијом спроводе бројне акције како би информисали грађане о опасностима изазивања пожара.

Пре свега делимо флајере којима обавештавамо грађане о опасностима, али им и предочавамо које су санкције уколико дође до изазивања пожара. Такође, у сталној смо комуникацији са председницима месних заједница нарочито на сеоском подручју како би их едуковали о опасностима, али и санкцијама”, казао је Зечевић за Глас западне Србије.

Он је истакао да је према подацима из прошле године утврђено да је због паљења и изазивања пожара санкционисано девет лица , као и да је забележено 27 пријава пожара.

Оно на чему инсистирамо јесте да би грађани требало да се уздржавају од паљења стрњика, грања и осталих сувих материјала, нарочито кабастог отпада, јер могу на тај начин да изазову пожаре широких размера, а поготову то никако не би смели да раде у близини шума”, нагласио је Зечевић.

Он је подсетио на велики пожар у Горњој Горевници 2012. године и апеловао на све грађане да се пре него што почну да пале отпад, грање или стрњике обавезно сете тих ужасних сцена.

Зечевић је рекао да ће Комунална полиција у сарадњи са стручно - оперативним тимом и градским штабом за ванредне ситуације примењивати превентивне али и репресивне мере уколико и поред њихових апела дође до изазивања пожара ширих размера.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ZECEVIC POZAR PALJENJE CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.762.124 посета
Тренутно на сајту: 477 посетилац(a)