Апотеке без лекова, локална самоуправа у потрази за решењем 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Апотеке без лекова, локална самоуправа у потрази за решењем
Trenutno na sajtu: 422       |       Podeli:
06.12.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У шест државних апотека у Горњем Милановцу влада несташица лекова, јер је ранијих година



 

направљен дуг од више десетина милиона динара.

Недостатак лекова узроковао је и да апотеке не дежурају у ноћним сатима, а ако некоме од Горњомилановчана затреба хитан лек у "ситне сате", приниђен је да оде до Чачка.

Празни рафови су празни последњих неколико месеци. Поред лекова, нема ни санитетског материјала.

Дошао сам да купим ханзапласт, али на жалост нисам га нашао“, каже један Горњомилановчанин.

Апотеке у Горњем Милановцу без лекова, фото: ГЗС

Слична судбина снашла је и једну суграђанку која је у апотеци хтела да купи лек, али пошто нису добро снабдевени прунуђена је да га тражи на другом месту.

Дуговања према добављачима су са око 60, смањена на 35 милиона динара. Због несташице лекова укинут је ноћни рад, који према речима надлежних кошта више него што би се зарадило од продаје лекова.

Извукли смо свој максимум у враћању дугова. Велика су дуговања добављачима. Они и јесу и нису испоручивали робу. Дешавало се да ми платимо милион динара, а добијемо робу у вредности од пола милиона. На тај начин смо враћали стари друг“, изјавио је вршилац дужности директора Апотекарске установе у Горњем Милановцу, Милован Росић.

Вршилац дужности директора Апотекарске установе у Горњем Милановцу, Милован Росић, фото: ГЗС

У локалној самоуправи, која је оснивач Апотекарске установе Горњи Милановац, кажу да решење виде у издавању продајних објеката приватним апотекама.

Нама је циљ да задржимо све запослене који су у Апотекарској установи, циљ нам је да се врате сва дуговања и као трећи примарни циљ, а не мање важан јесте да ко преузме апотеке има све лекове у свако доба дана и ноћи“, рекао је председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић.

Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић, фото: ГЗС

Формирана је комисија која би и наредном периоду требала да започне разговоре са заинтересованим фармацеутским кућама. Најнижа понуђена цена закупа не сме бити мања од тренутног дуга.

Глас западне Србије

 

Прилоге продукције Глас западне Србије емитоване у информативним емисијама ТВ Пинк И РТ Војводина, можете погледати у наставку

 

Национални дневник ТВ Пинк (од 32:51 од 34:51)

 

Дневник РТ Војводина

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.432.366 посета
Тренутно на сајту: 422 посетилац(a)