Vesić: Šteta na saobraćajnoj infrastrukturi između dve i dve ipo milijarde dinara 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Vesić: Šteta na saobraćajnoj infrastrukturi između dve i dve ipo milijarde dinara
Trenutno na sajtu: 412       |       Podeli:
26.06.2023 | 0 коментар(а)



Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da je procenjena šteta



od poplava koje su nedavno zadesile Srbiju na saobraćajnoj infrastrukturi između dve i 2,5 milijardi dinara i dodao da će saobraćaj na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva biti normalizovan u sredu.

Na pitanje da li je popisana sva šteta koja je u prethodnom periodu načinjena poplavama, Vesić je naveo da je izvršen popis i da se čekaju još neka veštačenja kada je reč o saobraćajnoj infrastrukturi, ali da je šteta velika, te da je već počela sanacija.

"Moraćemo da preusmerimo novac sa nekih drugih projekata za popravku", rekao je Vesić za Tanjug.

On je objasnio da je najteža situacija na Ibarskoj magistrali jer je most koji se nalazi u selu Adrani teško oštećen i podsetio da je pre oko šest dana obećao da će se uraditi devijacija od zemlje koja će biti kasnije asfaltirana, što je i ispunjeno.

"U sredu ćemo pustiti devijaciju, što znači da će od srede biti normalizovan saobraćaj na Ibarskoj magistrali i već smo srušili taj stari most i za četiri meseca imaćemo potpuno nov most", rekao je Vesić.

Naveo je da će novi most biti izgrađen po svim pravilima i da će se voditi računa da se više ne ponovi sličan scenario, ali da treba imati u vidu da je stari most izgrađen 1964. godine, a da su prirodne nepogode nešto na šta se ne može uticati.

"Kada se dešavaju prirodne nepogode ne može da se predvidi sve što može da se dogodi, jer da je moguće predvideti ne bi nikada bilo oštećenja uraganima ili zemljotresima", rekao je on.

Dodao je i da je urađena obaloutvrda u Adranima zbog čega se voda nije izlila, ali je ostala u koritu i izvršila pritisak na stubove, pa je došlo do urušavanja mosta.

"Sada će nov most biti u nivou obaloutvrde i biće urađen na takav način da takve stvari ne mogu da se dese", objasnio je Vesić.

Ministar je naveo i da će u narednim danima biti postavljen ponton kod mosta koji se srušio, a koji se nalazi između Mrčajevaca i Slatine.

"Ponton će obezbediti da ljudi koji žive sa jedne i druge strane Zapadne Morave mogu da ga koriste i da odlaze na njive. Inače, bi morali da putuju skoro 50 kilometara", rekao je on.

 

 

GZS/Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MOST VESIC STETA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.320.280 посета
Тренутно на сајту: 412 посетилац(a)