Чачак тражи пројектанта за Музеј кошарке у Соколани - У плану легати Кићановића, Обрадовића и Мишовића 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Чачак тражи пројектанта за Музеј кошарке у Соколани - У плану легати Кићановића, Обрадовића и Мишовића
Trenutno na sajtu: 425       |       Podeli:
05.05.2022 | 0 коментар(а)



Чачак – Град Чачак расписао је тендер за израду пројектно-техничке документације за реконструкцију и адаптацију

издвојеног депаденса Народног музеја за потребе формирања Музеја кошарке.

Како је наведено у пројектном задатку, пројекат је потребан за свеобухватну реконструкцију и адаптацију објекта постојеће Соколане која је у неусловном стању и тренутно служи као вежбаоница, преноси портал еКапија.

Напомиње се да услови заштите споменика културе дозвољавају интервенције у оквиру самог објекта, док се спољни изглед и фасадна орнаментика не могу мењати.

Са спољне стране пројектом ће, како је наведено, бити обухваћена само иновативна расвета и прикладно уређење спољних припадајућих површина.

Приступни део објекту биће проширен и прилагођен приступу особама са инвалидитетом. У улазном делу налазиће се део са билетарницом и сувенирницом и местима за одмор посетилаца и кафе апаратима.

У оквиру галерије планирани су простори за легате знаменитих личности кошарке – Драгана Кићановића, Жељка Обрадовића и Радмила Мишовића.

Реконструисани објекат имаће нове инсталације климатизације, воде, канализације и хидрантске мреже, као и расвету у ЛЕД технологији.

Музеј кошарке ће бити смештен у згради Соколане, а отварање ће бити уприличено 18. октобра 2023. године, у склопу програма „Чачак – престоница културе Србије”.

Како се наводи у нацрту пројекта, Музеј кошарке у Чачку треба да буде најважнији музеолошки центар посвећен кошарци у Србији, узор и модел за друге музеје у земљи и региону. Планирани музеј истовремено треба да буде регионални, национални и локални културни центар, незаобилазно и омиљено одредиште за грађане Чачка и суседних градова, као и туристе из земље, региона и света. Музеј кошарке у Чачку треба да буде препознатљив у јавности, подстиче радозналост, жељу за бављењем кошарком и спортом, да инспирише омладину на заједништво и генерацијску повезаност.

Музеј ће приказивати развој југословенске кошарке од 1923. године, када је одиграна прва кошаркашка утакмица у Београду, па до 2023. године.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK SOKOLANA MUZEJ KOSARKE OBRADOVIC MISOVIC KICANOVIC MUZEJ KOSARKA CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.267.623 посета
Тренутно на сајту: 426 посетилац(a)