Teшка година за воћаре а помоћи ниоткуда 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Teшка година за воћаре а помоћи ниоткуда
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
15.08.2018 | 0 коментар(а)



Топола – Честе обилне кише праћене градом узроковале су вишемилионске штете на воћу. У многим воћњацима на територији

општине Топола берба је завршена и пре него што је почела.  Све муке које су их задесиле  како кажу домаћини лакше би подносили ако би држава више бринула о њима. Љубинко Куч из села Клока каже да тежа година за воћаре одавно није била.

„Гајим малину Полку и Полану на органски начин. Такав вид производње је тежак и захтеван. Ова година је ужасна, мени је више од једног хектара скроз уништено од стајаће воде. Сами смо финансирали одводњавање како би сачували бар нешто рода, јер у овом делу села око пет хектара уништи та стајаћа вода која се задржи и од мање кише а од ових обилних то је било језеро“, објашњава Љубинко.

Али то није једини проблем овог домаћина, како каже држава је заборавила сељаке јер помоћи нема са ниједне стране.

„Прошле године сам поднео захтев за субвенције за наводњавање јер била је суша и то ми је било неопходно. Ове године нас је плавило али ја морам обезбедити наводњавање за наредне године немогу знати каква нас година чека. Међутим, ево година прође ја још ништа нисам добио, више пута сам звао Министарство и кад год бих назвао, рекли би да нису узели предмет у рад или пак да нема уредбе или средстава, углавном пара нема. Чуо сам да имамо право на 300 килограма вештачког ђубрива као вид помоћи али ни тога нема, народ прича да Азотара не ради и да нема ђубрива. Ја се само питам да ли неко мисли на сељаке и како народу помоћи“, наводи Куч.

ГЗС/ ТопПрес

Малине под водом, фото: ТопПрес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.121.193 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)