Аналитичари о изборима:Бојкот не може да сруши власт СНС и Александра Вучића! 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Аналитичари о изборима:Бојкот не може да сруши власт СНС и Александра Вучића!
Trenutno na sajtu: 323       |       Podeli:
17.09.2019 | 0 коментар(а)



Извршни директор ЦЕСИД-а Бојан Клачар је рекао да су разлике у ставовима између власти и опозиције превелике,

те је изразио скепсу да ће доћи до приближавања ставова кроз дијалог. Нагласио је и да је позиција СНС и СПС у пррговорима значајно доминантнија.

 

Клачар је у емисији "Став" на ТВ О2! изразио оптимизам у односу на усвајање одређених преговора цивилног сектора.Осврнувши се на могућност да бојкот буде парцијалан директор ЦЕСИД-а је рекао да ће бојкот бити највероватније комплетан и укључивати бојкот парламентарних, покрајниских и локалних избора.

 

Проф.др Срђан Богосављевић из ИПСОС стратеџик маркетинга је на одговарајући на питање коме одговара бојкот и ко ће бити добтник а ко губитник рекао да сматра да би парламентарне странке и партије које имају власт у одређеним локалним самоуправама били највећи губитници и да би им било тешко да опстану без јавног финансирања. Богосављевић је нагласио да би добитници бојкота могле бити мале партије које би изашле на изборе, а које нису биле парламентарне, као и странке које би и ван парламента имале стабилно финансирање, каквих је мало.
Богосављевић је такодје нагласио и да се последњи успешни бојкот десио давно у 18. веку.Такође проф.др Богосављевић је рекао да бојкот не може да сруши власт СНС и Александра Вучића.На питање када су услови за изборе постали неприхватљиви и шта се то суштински променило у односу на изборне процесе 2012., 2014.,. и 2016., Срђан Богосављевић је одговорио да формално гледано све мање више исто као што је и било.Није се ништа променило.Бирачки спискови су најбољи од када их имамо и они не представљају проблем закључио је проф.др Богосацљевић.

 

Он се осврнуо и на податак да око 1,5 милиона људи у бирачком списку живи ван Србије и они у највећем делу не гласају. Због њих је излазност увек нижа, него када бисмо гледали изласност у односу на пунолетно стсновништво које живи само у Србији.

 

Владимир Пејић из Фактор плуса је изразио страх да би бојкот могао да доведе до ескалација, у случају да део друштва почне да не признаје институције и одлучи се да на власт дође кроз рецимо грађанску непослушност.

 

Осврнувши се на критеријуме ко може, а ко не може бити опозиција, рекао да нико нема право да проглашава ко може бити опозиција, а ко не и да је у питању само борба за челну позицију међу опозиционарима.

Пејић је нагласио да бојкот може да ефикасно замаскира снагу странака које не изађу на изборе, јер би на њима резултат био јасно видљив. Што се снаге странака тиче, рекао је да су по свим истрживањима тренутно изнад цензуса само СНС, СПС, СЗС и ПСГ.

 

"СНС се константно налази на 50%. То је резултат до ког се тешко стиже, али и који се тешко одржава. Због тога су активности СНС-а учестале и обазриве".

 

Курир.рс / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


analiticari vlast aleksandar rezultati

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.226.903 посета
Тренутно на сајту: 323 посетилац(a)