На Златару ниче кућица чуднoг облика и малих димензија, за три дана може да се спакује и пребаци на друго место 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
На Златару ниче кућица чуднoг облика и малих димензија, за три дана може да се спакује и пребаци на друго место
Trenutno na sajtu: 498       |       Podeli:
18.01.2023 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Камповање у природи и луксуз до пре неколико година била су два скоро потпуно

неспојива појма. Јер, или идете да кампујете под ведрим небом без купатила и кухиње, само шатор и ранац или идете да у хотел где су вам доступне све благодети. Данас је ситуација поприлично другачија и на српским планинама све је заступљенији глампинг кампинг што једноставно значи - луксузно камповање. Планина Златар ускоро добија своје прве, како су их назвали мештани - кућице из свемира, а надају се да ће овакав вид понуде додатно допринети развоју туризма на њиховој планини.

„То су објекти који су намењени савременом камповању, који је постао тренд на западу. Све више људи се опредељује за овакав вид боравка у природи. На Златару ће бити постављен први објекат оваквог типа на Балкану. Љубитељи активног туризма сада могу да се провбуде у природи на крају света, тј у шуми, на пропланку или поред реке. Објекат испуњава све услове који су потребни за живот, од кухиње, купатила дневне и спаваће собе”, рекао је за РИНУ Борко Маринковић један од идејних твораца овог објекта.

Радови на постављању прве кућице на прелепим пределима Златара су у току. Оно што је најважније јесте да ни мало не ремете природни склад и да су можда чак и најбољи начин смештаја за авантуристе који не воле комерцијалне варијанте боравка на планинама.

„Сада се прави једна таква кућица пречника седам метара, укупне површине 47 квадрата сва свим пратећим саржајима. Прави се од природних материјала који не нарушавају околону и можете је поставити било где и није вам потребна посебна дозвола, осим ако није у питању приватан посед. Може се расклопити и транспортовати на било коју другу локацију у року од три дана”, казао је Маринковић.

Златар је претходних година постао једна од најпосећенијих локација у западној Србији, са изузетно богатом понудом и у летњој и зимској сезони. Урађено је много на побољашању путне и турситичке инфраструктуре.

„Свако повећање смештајних капацитета на Златару је добра вест. Са првим снежним падавинама број гостију на Златару вишеструко се повећао. Попуњени су капацитети у приватном смештају, али и у хотелима, а махом су на планину стигли домаћи гости. Златар је леп у свако доба године и увек има шта да понуди посетиоцима, а пре свега су ту нетакнута природа, чист ваздух и здрава домаћа храна”, изјавио је за Бранко Пуцаревић директор ТО Златар.

 


РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos zlatar glamping

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.619.447 посета
Тренутно на сајту: 498 посетилац(a)