Дани културе посвећени јубилеју 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дани културе посвећени јубилеју
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
09.02.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Свечаном акедемијом “Светли дани”, приређеном поводом пет деценија успешног

рада Дома културе “Јован Томић” у Новој Вароши у петак је почео једномесечни фестивал “Дани културе”, који је ове године у потпуности посвећен обележавању значајног јубилеја који установа слави.

Заслужнима уручена су признања и захвалнице за допринос који су несебично дали у неговању и развоју културне перјанице целог краја. Пригодним уметничким програмом акедимију су употпунили глумци Катарина Жутић, Јелена Стајковац и Милорад Мики Дамјановић, поред њих публици се представила и солисткиња Зорана Иђушки и музичка група „Лорд и господа“.

Свечаној академији присуствовао је велики број грађана и званица фото: ПП Медиа

У поздравној речи директорка Дома културе Михрија Хаџић је навела да јој је задовољство, али и одговорност што иде стазом коју је утабао највећи доајен нововарошке културе Петар Мандић.

"Имам привилегију да одам признање и поклоним се изванредностима својих цењених колега који су уткали таленат и љубав у светлу историју овог културног здања. Ову годину ћемо посветити свима онима који су оставили неизбрисив траг на пољу културе и Нову Варош учинили важним градом који заузима часно место у културном животу Србије", истакла је директорка Хаџић.

Први човек општине Радосав Васиљевић казао је да локална самоуправа издваја значајна средства из свог скромног буџета за нормално функционисање установе те да ће то наставити да чини и у будуће.

Дане културе отворио је први човек општине Радосав Васиљевић фото: ПП Медиа

Поводом пет денија постојања Дома културе “Јован Томић” уручено је пет плакета и 11 захвалница, заслужним појединцима и установама. У име награђених на урученом признању захвалио се Дарко Чонкић из београдског Арт центра који је навео да већ десет година долази у Нову Вароши и сарађује са Домом културе. Он је у знак те сарадње поклонио енциклопедију костимографије, чије аутор професор Зоран Давидовић. Такође, Арт центар је поклонио Дому слике са изложбе “Мали формат” као део легата недавно преминулом, Фаруку Ибишбеговићу, културном упосленику и музичару.

Архитекта и пројектант здања Дома културе у Новој Вароши Александар Радојевић, потсетио је присутне на период када је настао план за иградњу културне установе као и на анегдоте које су пратиле саму градњу. Он је упутио апел надлежнима, да затраже од државе да се установа чије идејни творац стави под њену заштиту.

Директорка Михрија Хаџић и Александар Радојевић архитекта и пројектант здрања Дома културе фото: ПП Медиа

Посебно емотиван тренутак, који је код већине присутних натерао сузе у очи, било је постхумно уручење плакете Фаруку Ибишбеговићу коју је примила његова супруга.

Академији је претходило отварање изложбе фотографија академског сликара Станка Никачевића, на којој је представљена ретроспектива и сублимација свих значајнијих активности које је имала установа од њеног оснивања па све до данашњих дана.

Академији је претходило отварање изложбе фотографија академског сликара Станка Никачевића фото: ПП Медиа

Током манифестације “Дани културе” у оквиру уметничког програма биће изведено односно приказано десетак квалитетних културних догађаја, међу којима је највише позоришних и музичких. У суботу 16.фебруара од 20 часова поклоници доброг звука имаће прилику да уживају у концерту Калиопе, једне од највећих поп звезда на Балкану.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos dom kulture jubilej 50 godina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.500.251 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)