Festival kamerne muzike BLISS u Gornjem Milanovcu od 5. do 8. jula 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Festival kamerne muzike BLISS u Gornjem Milanovcu od 5. do 8. jula
Trenutno na sajtu: 244       |       Podeli:
30.06.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Festival kamerne muzike BLISS – šesti po redu biće realizovan od 5. do 8. jula



2023. godine u Gornjem Milanovcu. Ove godine festival se realizuje pod sloganom „Buđenje” (života, istorije, snova i vere). Koncerti će biti realizovani u holu i sali Kulturnog centra.

Na koncertu otvaranja u sredu, 5. jula od 20 sati na programu je muzika Peterisa Vasksa u izvođenju kvarteta BLISS. Uslediće koncert u čast Vasilija Mokranjca (100 godina od rođenja) u izvođenju umetnika iz Beograda i Niša. Koncert „Buđenje snova” posvećen Edvardu Grigu (180 godina) a na kome će nastupiti festivalski orkestar BLISS, na repertoaru je u petak, 7. jula.

Poslednjeg dana festivala (8. jul 2023) od 19 sati u velikoj sali Kulturnog centra, nastupiće kamerni orkestar „Metamorfozis” iz Beograda. Reč je o orkestru koji se ubraja među najbolje u Srbiji. Potvrda tome su brojni nastupi u zemljama Evrope i sveta. Na festivalu BLISS „Metamorfozis” će nastupiti sa umetničkim rukovodiocem Sašom Mirkovićem, violinistom, i sjajnim umetnikom Draškom Adžićem, koji će svojim vokalnim umećem izvesti svoje kompozicije.

Festival se zatvara koncertom u bašti kafea „Servis”. U jednom drugačijem ambijentu, uz relaksirajuću muziku nastupiće trio muzičara iz Gornjeg Milanovca. Početak završnog koncerta je u 21:30 sati.

 


Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac festival kamerna muzika bliss

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.460.356 посета
Тренутно на сајту: 244 посетилац(a)