Обрадовић: СЗС неће призанти резултате, циљ је постизање ванредних парламентарних избора 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Обрадовић: СЗС неће призанти резултате, циљ је постизање ванредних парламентарних избора
Trenutno na sajtu: 272       |       Podeli:
25.05.2020 | 0 коментар(а)



Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је синоћ да ће своје опозиционо деловање наставити бојкотом избора
Фото: ГЗС

и на ненасилан начин, а да опозиционе партије које су најавиле излазак на изборе „неће постићи ништа ако уђу у ‘разорену’ Народну скупштину“.

Он је у Утиску недеље рекао да посланички мандат завршава „на исти начин као што га је и отпочео, одбраном Устава“ а да више неће имати „афективне изливе“ попут оних испред Дома Народне скупштине Србије, већ да ће покушати да буде „фактор помирења“.

„Ту се поставља питање где је крај томе, тој мржњи. Зато ја прво смирујем себе, ја кочим. Хајде да се вратимо на нормалан терен друштвеног договора, нудимо руку помирења. И ми видимо језиву поруку, да (власти) нису спремне за то“, рекао је Обрадовић говорећи о свом штрајку глађу.


Обрадовић је додао да је током штрајка глађу „поред килограма изгубио и бројне илузије о себи и о другима“, а да тренутно ради на политичком манифесту који ће ускоро представити председништву Двери.

„Без међусобног разумевања ми даље не можемо да наставимо. Правац где видимо само наш циљ… је правац који не води никуда и зато је та моја пружена рука и другима опозицији, јавности и властима, да изађемо на нову страницу наше историје, која би нас окренула нас ка разговору и договору“, наводи Обрадобвић.

СЗН неће признати резултате избора

Председник Двери Бошко Обрадовић казао је да Савез за Србију (СЗС) неће признавати изборе, пармалент и одлуке власти и да ће одмах након избора предузети „демократске, мирне и ненасилне“ методе борбе против власти.

Он је гостујући у Утиску недеље навео да ће опозиција покушати да оспори легитимитет новоформиране власти, а да је циљ постизање ванредних парламентарних избора.
На питање да ли се консултовао са другим лидерима Савеза за Србију пре инцидената испред Дома Народне скупштине или отпочињања штрајка глађу, Обрадовић је казао да је сваку акцију прво предлагао на састанцима са осталим представницима опозиције, али да је своје последње деловање предузео „када је видео да се сви ти методи одлажу“.

„Почео сам (сопствену) кампању активног бојкота, када сам видео да остали чекају промену става Европске уније, економску кризу која треба да сруши (председника Србије Александра) Вучића или признање бојкота“, навео је Обрадовић.
Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је било турбуленција у Савезу за Србију, као и корака и акција које нису биле заједничке и договорене.


ГЗС/Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BOSKO OBRADOVIC SZS IZBORI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.228.527 посета
Тренутно на сајту: 273 посетилац(a)