Завршен Импулс летњи камп роботике, електронике и вештачке интелигенције за децу 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Завршен Импулс летњи камп роботике, електронике и вештачке интелигенције за децу
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
25.08.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Данас је у Регионалном иновационом стартап центру Импулс у Горњем Милановцу
Импулс камп у Горњем Милановцу окупио младе, Фото: ГЗС

Отвореним даном даном роботике, електронике и вештачке интелигенције за децу завршен Импулс летњи камп роботике, електронике и вештачке интелигенције за децу. Преко двадесет малишана ученика основних школа са територије општине Горњи Милановац учестовало је у претходих десет дана у реализацији занимљивих, али и корисних предмета који би људима могли помоћи у свакодневном животу.

Фото: ГЗС

Реализаторка кампа , професторка Милкица Костић Златић истакла је задовољство због рада са децом и изразила захвалност општини Горњи Милановац на сарадњи и реализацији овог пројекта.

„Рад са децом је нешто што ме заиста испуњава, ту сам да им пренесем своје знање, и да им покажем колико је математика важна наука посебно у оваквом послу, да од ње ипак не треба бежати. Ових десет дана смо дивно провели, дружећи се, и многи од њих су управо тада показали своје склоности и интересовања ка овој области, па се надам да ће сутра бити веома успешни у овом послу”, рекла је професторка Милкица Костић Златић.

Фото: ГЗС

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић истакао је да је општина у сарадњи са Владом Републике Србије ту да увек помогне деци и младим људима да своја знања и вештине изразе на најбољи начин.

Фото: ГЗС

„Срећан сам што данашња деца имају овакве могућности да се едукују о техници, електроници и роботици, а уједно да им сам процес стицања знања буде занимљив. Општина Горњи Милановац ће наставити да подржава овакве пројекте којима се подстиче наука, логичко размишљање и дечији снови”, рекао је Ковачевић.

За годину дана колико постоји Регионални иновациони стартап центр Импулс у Горњем Милановцу многим младим људима и деци помогао је у проналажењу интересовања, али прожању могућности да науче и усаврше неке нове ствари из областги науке које су будућност човечанства.

„Свакога дана овде имамо малишане, али и младе људе, волонтере који долазе од нас и једноставно воле да проводе време овде, бавећи се науком, пре свега вештачком интелигенцијом. Овај летњи камп је одлично прошао, а пре свега нам је драго да су деца задовољна. У наредном периоду имамо много нових пројеката како за децу, тако и за одрасле”, рекао је Милош Живковић, извршни директор Регионалног иновационог стартап центра Импулс у Горњем Милановцу.

Захваљујући оваквим летњим камповима, многи малишани имали су прилику да се баве науком ,али и током боравка у Горњем Милановцу се упознају са природним лепотама рудничко таковског краја, и нема сумње, да ће нареддне године поново бити не само учесници кампа већ и гости у Горњем Милановцу.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IMPULS GORNJI MILANOVAC LETNJI KAMP

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.978.029 посета
Тренутно на сајту: 483 посетилац(a)