Акција „Проследи књигу“ у седам школа на сеоском подручју 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Акција „Проследи књигу“ у седам школа на сеоском подручју
Trenutno na sajtu: 335       |       Podeli:
04.02.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Готово сви знамо колико је важно деци од малена усадити љубав према читању и књигама.



А да би се то у већој мери постигло и код малишана на сеоском подручју потрудили су се Мелиса и Зоран Ђокић, који су се надавно вратили из Лондона и одлучили да живот проведу у Србији.

Мелиса И Зоран Ђокић, вратили су се пре 6 година у Србију, тачније у Тометино поље у подножју Маљена. Мелиса од малена гаји љубав према књигама а своју емоцију поделила је са малишанима ,који наставу похађају у 7 издвојених одељења у прањанском крају дарујући им књиге.

-Веома волим да читам, читала сам и својој деци док су била мала и на тај начин код њих се развила љубав према књигама.За овај потез сам се одлучила јер сматрам да деца на сеоском подручју немају доступне неке богатије библиотеке, али ни књижаре. А у овом узрасту је веома битно развити им жељу за читањем, док их телефони не преокупирају – рекла је Мелиса Ђокић.

Гордана Поповић, по струци наставник разредне наставе а већ годинама запослена као библиотекар у ОШ Иво Андрић у Прањанима,каже да деца млађег узраста више читају у односу на старије, који углавном читају само обавезна штива. У оквиру Библиотеке деци је доступан читалачки кутак где се организују радионице. Гордана сматра да од малих ногу код деце треба поставити темељ за касније, од породице кроз приче И успавање па преко предшколског образовања И првог разреда.

-Данашња акција којом је обухваћено свих седам истурених одељења, носи назив „Проследи књигу“. Захваљујући Мелиси и Горану Ђокићу који су покренули овај пројекат, који за циљ има популаризацију књиге, затим да се обогати књижни фонд наших школа и да се покаже да мале школе и њихови ђаци неће бити запостављени, ми смо данас у Коштунићима – рекао је Зоран Пантовић, директор ОШ „Иво Андрић“ из Прањана.

Породица Ђокић одлучила се да овај дан малишанима вишеструку улепша, па осим што су добили књиге имали су прилику да се друже И вилом, која је право из замишљене земље стигла у њихову учионицу. Заједничким снагама направили су јастук жеља који ће децу у будућности подсећати на ову пријатну посету.


ГЗС/ГМ пресс

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.513.434 посета
Тренутно на сајту: 336 посетилац(a)