Малинари и даље у штрајку, блокада пута настављена! Недимовић нема решење? 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Малинари и даље у штрајку, блокада пута настављена! Недимовић нема решење?
Trenutno na sajtu: 480       |       Podeli:
04.06.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Малинари не попуштају. Незадовољни најављеном откупном ценом и даље штрајкују.

Потпуно су блокирали магистрални пут кроз Србију ка Црној Гори. Саобраћај је обустављен и направљене су огромне колоне, на лицима и камионџија који сатима чекају да наставе пут огромно незадовољство, али малинари не намеравају да одустани од својих захтева. Председница Удружења пољопривредних произвођача из Ужица, Слађана Станковић, у изјави за Глас западне Србије истакла је озбиљност целе ситуације.

“Наставаљамо са блокадама све док не добијемо одговоре од надлежних. Ми смо прошле године имали страховито пуно толеранције, провели смо много времена по свим министарствима у договорима, али ништа није уродило плодом. Кључан одговор очекујемо од министарства трговине, желимо да се стане на пут овом монополу који влада при откупу малине, да се забрани увоз док се наша малина не откупи, да се организује састанак са хладњачарима и очекујемо да се они коначно уразуме, да мало смање апетите, како би и пољоприврдни произвођачи имали корист од свог рада. Тражимо и да се премијерка изјасни јасно о нашем проблему, како би видели да ли малинарство има будућност у Србији, ако нема да размислимо онда како наше породице да спасимо пропасти”, рекла је Слађана Станковић.

Пут ка Црној Гори у блокади, фото: Глас западне Србије

Са друге стране, министар пољопривреде Бранислав Недимовић је поводом протеста малинара у Пријепољу изјавио да држава не може да учини ништа када је у питању цена малине.

„Они траже цену, а на то држава не може да утиче. Не знам до када ће трајати блокада, то зависи од њих. Испуњено је оно што су тражили раније, а то је формирање Националног савета за малину, као и да се реши проблем са ђубривом. То је све решено, а код цене држава не може ништа“, изјавио је Недимовић за дневни лист „Ало“ .

Међутим, поред проблема са ниском ценом, малинари изгледа да имају проблем и између себе, јер не наступају јединствено на протесту у Пријепољу. Слађана Станковић каже да учесници протеста немају подршку Асоцијације малинара Србије, чији председник Добривоје Радовић за Глас западне Србије истич да пољопривредници имају подршку, али Слађана Станковић не.

“Нас нико није звао ни из Пријепоља, ни из министарстав кад су у питању било кави састанци. Пољопривредни произвођали боре се за своја права и то подржавамо. Али не можемо подржати њихову председницу Слађану Станковић, која је јавно тражила да се ми похапсимо. Сматрам да је ова њена борба више обојена личним, али и политичким интересима него спашавњем егзистенције малинара. Ми као Асоцијација малинара имамо своје захтеве и борићемо се за њих, па ако буде било потребе организоваћемо протесте у Ариљу или Ивањици, али у Пријепоље нећемо ићи”, нагласио је Радовић.

Фото: Глас западне Србије

Глас западне Србије







PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.719.787 посета
Тренутно на сајту: 481 посетилац(a)