За реконструкцију котларнице у Гучи 21 милион динара 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
За реконструкцију котларнице у Гучи 21 милион динара
Trenutno na sajtu: 202       |       Podeli:
23.03.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - Општина Лучани је са Минисатрством за заштиту животне средине потписала уговор

вредан 16 милиона динара која су намењена за замену дотрајале котларнице на чврста горива у Гучи, са новом на гас.

Недостајућих пет милиона учешћа, обезбеђено је у овогодишњем општинском буџету.

Председник привременог органа општине Лучани Миливоје Доловић наводи да је постојећа котларница која пружа услуге грејања за 187 станова у девет стамбених зграда у насељеном месту у Гучи у функцији преко 30 година и у врло лошем стању.

„Евидентирани су значајни губици у пласману енергије до корисника, са низом техничких недостатака условљених дотрајалошћу и застарелошћу топлане. У том циљу, општина Лучани је конкурисала и добила 16 милиона динара за замену наведене котларнице на угаљ са савременим и еколошки најприхватљивијим гасним котлом и за реконструкцију пратеће инсталације. Почетак реконструкције топлотног система и замене котла уследиће одмах након завршетка ове грејне сезоне. Иначе, нова котларница ће бити поверена на управљање ЈКП „Комуналцу“ који је и до сада обављао те послове“, наводи Доловић.

Доловић истиче да ће тако Гуча већ наредне сезоне имати ефикасније, еколошки чистије и сасвим извесно, економичније грејање за постојећих 187 станова са могућношћу прикључења нових заинтересованих корисника топлотне енергије на гас.

Он наводи да су ови пројекти за нас изузетно важни, јер омогућавају прелазак на еколошки прихватљивије енергенте, што ће допринети унапређењу квалитета животне средине као и да је наша општина кроз бројне државне субвенције извршила замену и обнову котлова, најпре у топлани средње школе која је недавно прешла на пелет, као и у дечијем вртићу где се ради на замени постојећег котла са гасним. Очекује се и реконструкција основне школе у Гучи у оквиру које ће се такође извршити замена постојећег са гасним извором грејања.

Доловић подсећа да ће за око месец дана општина Лучани упутити јавни позив грађанима да конкуришу за субвенције до 50 одсто за замену фасадне столарије, термичког омотача или постојећег грејача простора куће или стамбене зграде ефикаснијим котловима, што ће бити изузетна прилика да се значајно побољшају услови становања и тако омогући конфоран живот за грађане, посебно током зимске сезоне.

 

Глас западне Србије




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani guca kotlarnica sredstva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.447.501 посета
Тренутно на сајту: 202 посетилац(a)