Гимназијалци представили своју школу и град на виртуелном часу 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Гимназијалци представили своју школу и град на виртуелном часу
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
03.06.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Гимназија “Таковски устанак” из Горњег Милановца већ осам година сарађује са Интеркултуром Србије у оквиру које ученици

бораве на размени у разним земљама, стичући непроцењива искуства и познанства. Иако су ове године околности другачије, разговарали смо са Данијелом Нешковић, професорком енглеског језика о занимљивом онлајн искуству које су гимназијалци имали са својим врпњацима из Индије.

Данијела Нешковић, професор енглеског језика Фото: ГМ Прес

-Како ове године, због ситуације са вирусом, путовање није било могуће, тражили смо начин нашим ученицима омогућимо да стекну делимично слична искуства, без одласка из наше земље. Што се тиче досадашње размене, 22 странаца је боравило је у нашој земљи, а осморо наших ученика било је на размени. Такође, гимназијалци имају могућност да учествују у разним пројектима размене, као што су Рајкои еразмус, затим Пројекти размене са Словенијом и Немачком. Овај пут, у Пројекту Оне Цлассроом Инитиативе Индиа одржали смо онлајн час у трајању од 90 минута на коме су гимназијалци имали прилику да представе свој град, школу и земљу, што су учинили изнад свих очекивања. Током комуникације са својим вршњацима из Индије, гимназијалци су показали и своје Хи-Тецх вештине у прављењу видео записа на основу којих су разговарали и имали лајв интеракцију са средњошколцима ове далеке земље – рекла је Данијела Нешковић, професор енглеског језика.

Гостима из иностранства гимназијалци би кажу, показали најпре Таково, када је у питању наша општина, али свакако, Београд као спој европских, турских и утицаја, келтских и римских утицаја.

Иако је могуће донекле остварити комуникацију и приближити културу једне земље и на овај начин, за боље упознавање и схватање језика, обичаја и гастрономије једног народа, неопходно је право путовање и одређени временски боравак, кажу у Гимназији “Таковски устанак”.

 

ГЗС / ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skola gimnazija gornji milanovac prezentacija virtuelni cas

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.988.999 посета
Тренутно на сајту: 417 посетилац(a)