Скупштина Србије усвојила извештај о дијалогу са Косовом 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Скупштина Србије усвојила извештај о дијалогу са Косовом
Trenutno na sajtu: 315       |       Podeli:
15.09.2022 | 0 коментар(а)



Скупштина Србије је рано ујутро 15. септембра усвојила извештај о дијалогу са Косовом.

За усвајање документа под називом "Извештај о преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини" гласало је 205 посланика, док је против било 57.

Извештај је написан на 50 страна и у њему су побројане "активности у оквиру припреме и реализације преговора", од Заједнице српских општина, полиције, правосуђа, енергетике, па до дијалога привредних комора и транспорта опасног терета, као и о несталима, што је било последње поглавље.

Фото: Промо

Седница је трајала два дана, а председник Србије Александар Вучић, поновио је пред посланицима током својих излагања да неће признати независност бивше покрајине.
Он је навео и да у вези са Косовом треба понудити реално решење и да реална политика не може да почива на митовима.

Вучић је у среду у Скупштини, одговарајући на питање које је његово решење за Косово, казао да данас гледа како да на реалан начин сагледа позицију, јер се политичка ситуација у последњих 28 година мењала, "не само нашом вољом, већ и вољом великих сила".

Вучић у Скупштини о Косову: Био сам за разграничење, али прилике су се промениле
Највећа опозициона странка, Странка слободе и правде, није гласала за усвајање извештаја. Како је новинарима објаснио високи званичник те странке, Борко Стефановић, таква одлука је донета јер, како је навео, је извештај узмицање под притисцима и не садржи предлоге решња косовског проблема.

Једини посланик у сазиву из редова албанске мањине, Шаип Камбери, рекао је током свог излагања да је је Косово независно од Србије.

Камбери је оценио и да је коначни споразум Србије са Косовом један од најтежих изазова, као и да је Вучићева обавеза да води Србију ка решењима која стварају европску перспективу.

ГЗС/Слободна Европа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sednica izvestaj kosovo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.440.064 посета
Тренутно на сајту: 316 посетилац(a)