Поплављено на десетине хектара пољопривредног земљишта: Вода ушла у куће и потопила гробља 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Поплављено на десетине хектара пољопривредног земљишта: Вода ушла у куће и потопила гробља
Trenutno na sajtu: 256       |       Podeli:
20.01.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Падавине које су током ноћи погодиле Чачак довеле су до изливања неколико мањих река у селима.



Најкритичније стање било је у насељу Обреж где је вода претила да уђе у куће. Реке су се излиле у селима Виљуша, Пријевор и Вапа, а екипе Цивилне заштите већ сатима су на терену.

"Успели смо да одбранимо сва домаћинства од поплава, вода се сада повлачи. Али, погледи су и даље упрти и небо и све екипе су у максималној приправности", рекао је за РИНУ Братислав Зечевић, из Цивилне заштите Чачка.

У селима Вапа и Виљуша причињена је штета на путној инфраструктури, а поплављено је на десетине хектара пољопривредног земљишта. Стари пут Чачак - Краљево био је у прекиду, а кад се вода повукла полиција возила пропушта наизменично.

"Обрадиве површине су нам под водом, кад се повуче видећемо колика материјална штета је причињена. Ноћас смо кућу једва одбранили од водене стихије, нисмо спавали. Вода је ушла у подруме, сваке године нам је иста прича", каже мештанин Вапе.

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.460.429 посета
Тренутно на сајту: 256 посетилац(a)