СЕПА набавља ПМ уређај за мерење нивоа суспендованих честица у Чачку 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
СЕПА набавља ПМ уређај за мерење нивоа суспендованих честица у Чачку
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
31.01.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Агенција за заштиту животне средине(СЕПА) покренула је поступак набавке ПМ уређаја за мерење нивоа суспендованих честица у ваздуху

који ће бити инсталиран у Чачку, потврдио је за МедиаПортал Филип Радовић директор СЕПА. Подсетимо, пре неколико дана народни посланик и члан Одбора за заштиту зивотне средине Марко Парезановић овим поводом упутио је писмо агенцији.

Радовић и Парезановић одржали су састанак на тему квалитета ваздуха у Чачку. Парезановић је обавестио јавност да је добио уверавања да ће ПМ уређај бити инсталиран у Чачку за 4 до 5 недеља. Парезановић је такође још једном нагласио важност гашења котларница које троше “прљаве” енергенте.

“Разговарао сам са директором Агенције за заштиту животне средине (СЕПА) Филипом Радовићем о актуелној ситуацији везаној за квалитет ваздуха. Господин Радовић ме је уверио да је СЕПА приступила поступку набавке ПМ уређаја за мерење нивоа суспендованих честица у ваздуху који ће бити инсталиран у Чачку за 4 до 5 недеља. На тај начин јавност у Чачку ће бити реално и објективно информисана о тренутном квалитету ваздуха у граду, а надлежне службе ће моћи да прате ефекте мера које град и држава примењују у овој области. Не можемо вратити време уназад и измерити квалитет ваздуха пре 10 година јер мерења није било, али то можемо радити у будућности.

Такође, град Чачак ће у кратком року уз подршку Министарства за заштиту животне средине завршити процес гашења котларница које користе “прљаве” енергенте тако да ће у веома блиској будућности сви јавни објекти за грејање користити искључиво природни гас. Ово не би било могуће да претходних година проактивном политиком града у овој области није дошло до конзервирања на десетине мазутних и котларница на угаљ и лож уље у ужој и широј градској зони. Овим путем се захваљујем господину Радовићу и Агенцији за заштиту животне средине на искреној и доброј сарадњи. Само заједно, конкретним делима можемо сачувати нашу животну средину и победити политиканство које је у експанзији- написао је Парезановић на својој фејсбук страници.

Подсетимо, пре десетак дана приватни ПМ уређаји које користи апликација АирВисуал измерили су повишен ниво ПМ честица у ваздуху након чега је у јавности настала полемика о релевантности тих резултата. Завод за јавно здравље такође је издао упозорење грађанима да је ниво ПМ честица повишен.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cestice zagadjenje vazduh

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.162.211 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)