Незапамћено невреме код Ивањице: Ветар срушио зид, носио цреп, ломио гране, начињена озбиљна штета 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Незапамћено невреме код Ивањице: Ветар срушио зид, носио цреп, ломио гране, начињена озбиљна штета
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
24.07.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - Јако невреме праћено великом количином кише, града и олујног ветра, које је захватило регион, обрушило се

и на делове ивањичке општине. Најгоре су прошли мештани села Луке, где је начињена озбиљна штета на усевима и објектима.

Невреме је трајало готово пола сата. Ветар је ломио гране и мања стабла, носио црепове са кућа, док је град знатно оштетио засаде воћа у засеоцима Миленковићи, Крџићи, Керкезовићи и Васовићи.

Мештани сведоче да је град у почетку био величине јајета и ораха. Потпуно су страдали малињаци, купињаци, кромпир, баште и ливаде.

- Било је страшно. Почео да пада негде око 6 сати поподне. У првом налету град је био величине јајета. Све је уништено. Воће, малине, купине су толико страдале да за наредну годину неће бити ништа. Олуја праћена јаким ветром трајала је око 30 минута. Њиве, ливаде, кромпир, ма све је отишло. Катастрофа. Мени је уништен цреп на кући, а има комшија који су и горе прошли. Можете да замислите колико је јака олуја била када је човеку срушила зид гараже. Незапамћено. Дрвеће је ветар савијао до земље, кидао гране. Не знам како ћемо зиму да дочекамо. Чиме да хранимо стоку? Мораћу да их продам јер немам хране, све је пропало. А и сами знате, каква је цена малине била - прича очајан Душко Миленковић из Лука.

Невреме које је синоћ протутњало овим делом Србије, велике штете нанело је усевима, објектима и путевима и на подручју лучанске, ариљске и пожешке општине, као и на подручју града Краљева. Највише штете забележено је у Каони, Доњој Краварици, Ртима, Вирову, Милићевом селу и другим деловима Драгачева.

Метеоролози и за читаву ову недељу прогнозирају нестабилно време. Како кажу, биће нестабилно, местимично са локалним пљусковима и грмљавином.

ГЗС/Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.915.885 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)