Vučić: Izgradnja obilaznice oko Beograda čekala se skoro 50 godina, auto-put Čačak-Kraljevo biće gotov sledeće godine 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Vučić: Izgradnja obilaznice oko Beograda čekala se skoro 50 godina, auto-put Čačak-Kraljevo biće gotov sledeće godine
Trenutno na sajtu: 432       |       Podeli:
29.06.2023 | 0 коментар(а)



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao otvaranju deonice od tunela Straževica do petlje Bubanj Potok



koja je značajno rasteretiti saobraćaj na pojedinim deonicama u Beogradu.

- Ovo će biti najznačajnija saobraćajnica na kojoj ćemo izmestiti kamione iz centra grada. Završili smo ono što je bila ideja još 1972. godine - rekao je Vučić.

On je ukazao na važnost obilaznice rekavši da je ona saobraćajnica koja nam život znači, te da će mnogo više novca biti u kasi za gradnju puteva. Vučić je podsetio da je gradnja krenula početkom devedesetih godina prošlog veka i da je zbog objektivnih razloga bila obustavljena.

Predsednik je najavio da će danas biti potpisan ugovor da udruženi konzorcijum srpskih kompanija gradi obilaznicu oko Kragujevca, dugu 20 kilometara.

- Time mnogo rešavate, ta obilaznica, prema Milanovcu će ići, a južno izlazi iza Korićana, pa je levo Gruža, a desno ka Kniću i Mrčajevcima. Odatle će da se produži da bi se spojilo sa Koridorom 11 - rekao je on.

Istakao je da će auto-put Čačak-Kraljevo biti gotov sledeće godine.

- To su velike stvari. Moramo takođe i da završimo čuveni „Smajli“ od Vršačkog brega, Kikinde, da spojimo mađarsku granicu na našoj najzapadnijoj tački sa njima sa granicom sa Rumunijom“, istakao je Vučić.

On je rekao da se na taj način pokazuje i briga za investitore.

Dodao je i da će autoput od Rume do Šapca biti otvoren krajem septembra, i da onda, kako je rekao, neće biti potrebno da se ide kroz Hrtkovce, već direktno od Šapca do 45 minuta vožnje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će država obezbediti novac za nastavak gradnje obilaznice oko Beograda od Bubanj Potoka do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom preko Dunava kod Vinče, kao i da bi to moglo da bude završeno do 2028. godine.

- Da spojimo obilaznicu sa Pančevom, jer tada ćemo imati ceo krug, pošto sada imamo tri četvrtine saobraćajnog prstena. Tada ćemo da popunimo taj ostatak i da imamo ceo prsten. Time bismo smo mnogo posla završili - rekao je Vučić.

Istakao je da će biti dobro ako do Pančeva bude završeno sve do 2028. godine, pošto će to biti najteži i najkomplikovaniji most za gradnju.

Predsednik je podsetio da se gradi i metro i da će prva linija biti završena 2028. godine, a druga najkasnije do 2030. godine. Dodao je da će prugom biti spojen i aerodrom i novi prostor gde će se graditi novi Ekspo i Nacionalni stadion.

 

 

GZS/Politika




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic auto put oblaznica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.336.908 посета
Тренутно на сајту: 433 посетилац(a)