Још шест хектара атрактивног земљишта за привредне субјекте 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Још шест хектара атрактивног земљишта за привредне субјекте
Trenutno na sajtu: 293       |       Podeli:
09.12.2019 | 0 коментар(а)



Краљево - Градско веће града Краљева формирало је стручну комисију за процену и продају грађевинског земљишта у јавној својини града на локацији
Град Краљево, фото: ГЗС

поред спортског аеродрома у Краљеву, које ће бити понуђено на продају краљевачким привредним субјектима.

,,Процењена вредност земљишта је око 66.000.000 динара и очекујемо да ћемо врло брзо добити новог субјекта на територији града Краљева. Улагањем средстава, заједно Министарством привреде, учинили смо локацију атрактивном и функционалном и сада краљевачке фирме могу овде да граде нове производне погоне, а град да продајом земљишта оствари нов приход у буџету“, рекао је за Глас западне Србије градоначеник Краљева Предраг Терзић.

Претходно, половином новембра ове године, Градско веће у Краљеву донело је одлуку о отуђењу пет хектара земљишта на Спортском аеродрому за 55 милиона динара. Земљиште су купиле фирме ,,Пеком инжењеринг“ и ЦИП центар за информатички инжењеринг, које би на пролеће следеће године трабало да започну градњу два производна погона.

Градоначеник Краљева Предраг Терзић

Према речима градоначелника Терзића, још једна краљевачка фирма заинтересована је за куповину пет хектара земљишта које се налази са друге стране северне обилазнице и очекује се скорија финализација уговора.

Ускоро још 100 хектара за привреднике

Градоначелник Терзић ексклузивно је изјавио за Глас западне Србије да ће се регулацијом Западне Мораве, као саставног дела пројекта изградње Моравског коридора, обезбедити нових 100 хектара земљишта на атрактивној локацији близу града и важних саобраћајница, укључујући и Моравски коридор, што отвара могућност још бржег привредног развоја града Краљева.

Поред тога, нагласио је Терзић, у буџету ће се обезбедити значајна финансијска средства за нове инвестиције.

ГЗС / М. Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.387.514 посета
Тренутно на сајту: 294 посетилац(a)