Велико срце куца у грудима Синише Никитовића: Овај човек је међу најхуманијим у Србији 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Велико срце куца у грудима Синише Никитовића: Овај човек је међу најхуманијим у Србији
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
12.06.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - Ретки су они који нису чули за име свештеника Синише Никитовића. Овај надалеко познати хуманитарац службујући у Гучи и Приликама и сада као
Фото: РИНА, Приватна архива

службеник нишке Епархије и кординатор Верског Добротворног Старатељства Епархије нишке ,,Добри Самарјанин" у претходним годинама нахранио је на стотине гладних и уз помоћ своје вибер групе обезбедио кров над главом и вратио осмех на лице. Његова доба дела свакако нису остала непримећана, па је поводом дана општине Лучани добио и престижно Признање 10. јун.

"Не можемо и нећемо да забаоравимо сва његова доброчинства која је чинио непосредно и преко тада већ вибер групе „Добри Самарјанин“ коју је основао и са својим члановима и пријатељима материјално и духовно помогао деци из општине Лучани и неколико стотина породица , јавних установа у целој Србији. Зато је додела овог признања само мали знак захвалноси за све оно што је урадио", рекао је за РИНУ Миливоје Доловић председник општине Лучани.

Његову и хуманост његових многих сарадника није зауставила ни епидемија корона вируса, а баш тада су радили још више. Посетили су и донирали пакете за преко 200 породица и преко 3 тоне намирница је прикупљено и предато угроженима на југу наше земље. Потпуно су изграђене две куће за Кулашевиће и Аничиће, а за породицу Стефановић из Медвеђе обезбеђен је материјал за фасаду куће у вредности преко 300.000 динара.

Због својих добрих дела свештеник Синиша Никитовић познат је у читавој Србији и омиљени је свештеник где год да је радио, а за своја хуманост Синиша је осим сада у Лучанима добио и награду општине Ивањица.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


humanost pomoc lucani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.605.812 посета
Тренутно на сајту: 445 посетилац(a)