Ђорђевић: Радници "Слободе" и ФАП-а знају шта су планови МО 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Ђорђевић: Радници "Слободе" и ФАП-а знају шта су планови МО
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
06.02.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац, Чачак, Прибој - Министар одбране Зоран Ђорђевић претходна три дана посетио је Чачак, Прибој и Горњи Милановац,
Зоран Ђорђевић и Дејан Ковачевић, фото: ГЗС

а све у циљу, како је рекао, да се упозна са променама и плановима у компанији "Слобода", Фабрици аутомобила Прибој (ФАП), али и са инфраструктурним проблемима који муче Милановчане.

"Након моје посете радници у Слободи и ФАП-у сада знају шта су планови Министарства одбране (МО). Са председником општине Горњи Милановац сам разговарао о функционисању локалне самоуправе, о проблемима са којима се суочавају, како да их решимо, али и чињеници да је Војск Србије спремна да дође и увек помогне, као што је то био случај у ванредним ситуацијама", рекао је Ђорђевић, после састанка са председником општине Горњи Милановац Дејаном Ковачевићем

Ковачевић је истакао да је озакоњење један од већих проблема у тој општини, нарочито када је у питању насеље Луњевица и заштићена зона око саме касарне у Луњевици.

"У договору са Министарством одбране и Министарством грађевинарства тражимо најбоље решење за ту зону. Чекамо инструкције од Министарства грађевинарства, али постоје и законска ограничења када је у питању Министарство одбране. Није било безбедно градити у тој зони, а због чега је неко пре 20 и више година дозволио градњу, то је на некима другима, а не на нама", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да постоје и проблеми са Фабриком за прераду воћа и поврћа у Коштунићима, где је Министарство одбране сувласник, међутим у целој причи је и један инострани партнер, са којим, како каже, локална самоуправа покушава да реши настале несугласице, не прецизирајући о чему је реч.

"Није природно да се Министарство одбране бави прерадом воћа и поврћа, већ то треба да се препусти тржишту. Покушаћемо да на најбољи могући начин решимо и то питање", истакао је Ковачевић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.820.951 посета
Тренутно на сајту: 340 посетилац(a)