Ковачевић угостио младог Лазара Дражевића 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
Ковачевић угостио младог Лазара Дражевића
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
06.08.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Председник општине Дејан Ковачевић уприличио је пријем за младог Горњомилановчанина,

Лазара Дражевића, студента треће године Факултета техничких наука Чачак. Лазар је, заједно са колегом са факултета Игором Радовановићем из Пожеге, победио на такмичењу за најбољу студентску идеју на нивоу Универзитета у Крагујевцу. Пројекат ова два момка „Студентски е-сервис“ оцењен је као најбољи од стране стручног жирија, који су чинили еминентни професори и стручњаци из области техничких наука и технологије.

Председник Ковачевић је рекао да му је јако драго што има прилику да угости и да разговара са младим и успешним Лазаром.

Фото: ОУ Горњи Милановац

„Веома је значајно што је Лазар из Горњег Милановца и што презентује нашу општину у најбољем светлу. Ми, као локална самоуправа, покренули смо, заједно са министром без портфеља Ненадом Поповићем, пројекат оснивања и отварања START-UP центра овде у Горњем Милановцу. Почели смо да припремамо документацију и центар би требао да почне са радом до краја године. Радује ме да постоје млади и иновативни људи у нашој општини који ће моћи и преко START-UP центра своје идеје да пласирају на тржиште“, рекао је Ковачевић.

Фото: ОУ Горњи Милановац

Лазар је објаснио да овај сервис представља web платформу чији је основни циљ да се направи база студената и привредника у нашој држави.

„Циљ нам је да се студенти и током студирања повезују са привредницима, како би обављали разне обуке, праксе и радили неке привремене послове чиме би стекли радно искуство. На тај начин бисмо синхронизовали привреду и образовање“, навео је Дражевић.

Фото: ОУ Горњи Милановац

Председник општине Лазару је поклонио књигу „Пут ка врху“ и пожелео му да у свом послу дође до самог врха.
Након овог такмичења, Лазару и Игору следи републичко такмичење на нивоу свих универзитета у Републици Србији.
Поред Лазара, пријему код председника општине присуствовали су и Мирко Пешић в.д. директор Научно технолошког центра Чачак и Радисав Маријановић.

Глас западне Србије




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.179.280 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)