Tara ultra trejl 2023: Od drevnog manastira do čarobnih vidikovaca Tare 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Tara ultra trejl 2023: Od drevnog manastira do čarobnih vidikovaca Tare
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
29.06.2023 | 0 коментар(а)



Bajina Bašta - Vikend koji je pred nama očekuje nas dosad najmasovnije izdanje manifestacije



Tara ultra trejl koje se organizuje u bajkovitim predelima destinacije Tara Drina Bajina Bašta. Četvrto izdanje ove tradicionalne manifestacije turistički i sportski će obeležiti prvi vikend jula u Bajinoj Bašti ali i u celom regionu što se tiče trejl trka.

Ovogodišnja manifestacija donosi delimično nove staze uz prolazak pored brojnih atraktivnih mesta najlepše planine Srbije. Centar dešavanja ovoga puta je Bajina Bašta gde je cilj svih trka. Na programu će biti više nego ozbiljna ultra od 75 km ali i dve kraće distance od 28 km i 12 km. Tara ultra trejl koji ubrzano prerasta u svojevrstan autdor festival ove godine u Bajinu Baštu dovodi preko 400 izuzetnih takmičara, veliki broj dece koji će uzeti učešće u zanimljivim trkama prilagođenim njihovom uzrastu i nekoliko hiljada posetilaca koji će pratiti program i uživati u prirodnim lepotama ovog kraja.

Start svih trka je kod srednjevekovnog manastira Rača tako da na ovaj način manifestacija pored promocije sporta i prirodnih lepota Bajine Bašte akcenat stavlja i na bogato kulturno - istorijsko nasleđe ovog dela Srbije. Dve duže staze će vas voditi usponom do Kaluđerskih Bara i jezera Jarevac. Staze se razdvajaju na Račanskoj Šljivovici i Ultra ide preko najvišeg vrha Tare - Zborišta, na 1545 metara visine, zatim preko vrha Gavrana pa pored čuvenih vidikovaca koji oduzimaju dah kao što su Banjska stena, Osluša i Sokolarica. Staze se ponovo spajaju na platou Sokolina. Posebne atrakcije predstavljaju vodopad Lađevac i kanjon reke Rače. Mala staza vas vodi atraktivnim terenima oko manastira Rača i dalje ka Bajinoj Bašti.

Organizator ove velike turističko sportske manifestacije je Udruženje „Tara Ultra“ pod pokroviteljstvom Opštine Bajina Bašta i uz podršku Nacionalnog parka „Tara“ i Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta.

„Osnovni cilj Tara ultra trejla je promocija aktivnosti u prelepoj prirodi Bajine Bašte, promocija sporta i zdravog života ali i da kroz prijatno druženje i dodatne sadržaje ceo događaj bude turistički paket koji će u ovaj kraj dovoditi najbolje takmičare iz Srbije i sveta i posetioce željne aktivnog odmora u očuvanoj životnoj sredini, kažu organizatori manifestacije”, poručuju organizatori.

Oni naglašavaju da i ove godine u Bajinu Baštu dolazi veći broj takičara iz inostransta, a da se više informacija o Tara Ultra Trejlu kao i satnice trka i ostali sadržaje mogu pogledati na www.taraultratrail.rs


Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajina basta tara ultra trejl

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.337.821 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)