Чачанима четири медаље на првенству Србије 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Чачанима четири медаље на првенству Србије
Trenutno na sajtu: 372       |       Podeli:
18.02.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У Београду је за викенд одржано дворанско првенство Србије у атлетици за млађе јуниоре/ке на коме су наступила три такмичара АК "ЧААК".

Трка на 60 метара је обележена добрим наступом Иване Илић, која је после победе у квалификацијама забележила победу и резултат 7,78 секунди, што је свега 0,03 секунде слабије од њеног личног рекорда.

Огњен Николић 2. место

Једна од најузбудљивијих трка била је на 1.500 метара, у којој је одличан наступ и лични рекорд забележио Огњен Николић заузимањем 2. места. Ово су Огњену први наступи у млађе јуниорској конкуренцији, па у наредном периоду може се очекивати и још бољи резултате.

Ивана Илић 2. место на 200 метара

Другог дана првенства Србије Ивана Илић је заузела 2. место у трци на 200. метара.
У трци на 3.000 метара код мушкараца, после лавовске борбе до друге сребрне медаље и још једног личног рекорда дошао је Огњен Николић.
Мора се истаћи и наступ Сање Ђоковић, трећег члана "ЧААК"-ове екипе на овом такмичењу, која је у трци на 3.000 метара за млађе јуниорке заузела 4. место, а у трци на 1.500 метара заузела 5. место.

„Ово је мој први наступ у овој години и задовољна сам постигнутим резултатима. Имала сам паузу због повреде, која се јавила због лоших услова за тренинг, сада се враћам у тренажни процес. Повреду сам успешно превазишла захваљујући господину Миодрагу Васићу власнику Кинетик студиа који је уложио труд и знање да ми помогне. Посебно ме радује добар наступ Огњена Николића и Сање Ђоковић, па се надам да ћемо на предстојећим такмичењима постићи још боље резултате и изборити место у репрезентацији”, рекла је Ивана Илић.

Ивана Илић и Огњен Николић

Тренер „ЧААК” Драган Дуканац изјавио је да је задовољан постигнутим резултатима и пласманима, и да је велика разлика такмичити се у дворани и на отвореном.

„Имали смо само један трениг у дворани, јер је на жалост АСС отказао припреме које су следовале за Ивану Илић и Огњена Николића, што је јасан показатељ односа савеза према младим талентима. Зато су по питању наступа у дворани такмичари из Београда и околине у великој предности. Комисија за спорт Градске управе је направила расподелу срадстава по спортовима, са којом се скоро сви слажу. Оно што је трагично је критеријум доделе новчаних средстава од стране Чачанског спортског савеза, који на жалост ни после друге године постојања нема или не жели да покаже правилник о додели средстава, а врши расподелу новчаних средстава. Сада постаје јасно зашто наш клуб није позван на оснивачку скупштину ЧСС и зашто атлетику у УО ЧСС представља особа која је имала просечне атлетске резултате, а нас занима управо расподела средстава намењених атлетици. Жалосно је то што је АК "ЧААК" за пројекат бесплатног рада са децом у предшколском и млађем школском узрасту тражио 200.000 динара наравно одбијен, док је за сличан пројекат неко други добио велики новац. Зато и не чуди нови изум да је у спорту боље имати традицију него резултат”, рекао је Дуканац.

Он је додао да су већ трећу године најуспешнији чачански атлетски клуб на основу листе успешности АСС. Прошле године имали смо најуспешнију атлетичарку, млађу јуниорку и најуспешнијег атлетског тренера за млађе јуниорке у Србији.

„Четворо проглашених за најуспешније спортисте по категоријама и стручњаке у Чачку, 12 медаља са државних првенстава, медаљу са Балканијаде, 13 место на ОИ младих на којим су наступиле скоро све државе света, преко 60 деце вежба у клубу, после више од 20 година клуб је организовао уличне трке у граду..., али изгледа да појединцима који одлучују о средствима у области спорта у Чачку то ништа не значи”, закључио је Драган Дуканац тренер "ЧААК".

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.502.813 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)