За Голију у плану изградња хотела и ски-инфраструктуре, нови хотели и алпски шалети на Златибору 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
За Голију у плану изградња хотела и ски-инфраструктуре, нови хотели и алпски шалети на Златибору
Trenutno na sajtu: 307       |       Podeli:
05.01.2023 | 1 коментар(а)



Ивањица - Скијалишта Србије расписала су јавну набавку за израду техничке документације за „развој ски центра Голија са пројектима развоја ЈП Скијалишта Србије“,

и то за Голију на територији општине Ивањица и на површини од 262,67 хектара у оквиру зоне планираног скијалишта и дела туристичке целине Одвраћеница, док је на Златибору реч о пројектима у вези скијалишта Торник, објавила је еКапија.

Рок за пријаву за учешће на тендеру истиче 1. фебруара.

Постојећим планом за ски центар на Голији, како је наведено у документацији, предвиђене су само ски стазе и жичаре, док остали скијашки садржај није потпун, па је потребно урадити техничку документацију за изградњу планираног скијалишта Голија са разноврсним функцијама и садржајима.

Планирано је да се гради хотел и ресторан, управна зграда скијалишта, хангар и скијашка инфраструктура – нове ски стазе, систем вештачког оснежавања за све ски стазе и ски путеве, жичаре, ски-лифтови, ски полигон и летњи садржаји), као и едукативни центар.

Хотел ће се градити на локацији која ће омогућити колски прилаз са регионалног пута, а уједно и лак и брз прилаз скијаша ски стазама и жичари. Планиран је као четвороспратни објекат хотелско-апартманског типа, са рестораном и свим пратећим садржајима, а бруто површина једне етаже биће минимум 800 квадрата.

За анимацију гостију у летњем периоду пројектоваће се и изградити и боб на шинама, са брзином спуштања максимално 40 километара на час, са минимално једним кружним делом инсталације и једним џампом, а пу плану је и дечје игралиште са најмање 10 елемената различитих активности, наведено је у тендерској документацији.

Када је реч о Златибору, Скијалишта Србије пројектним задатком предвиђају изградњу још три апарт-хотела, као и алпских шалета.

Најпре, на врху Торника на простору западно од излазне станице шестоседне жичаре Торник предвиђен је апарт хотел са луксузним рестораном, и са свим пратећим садржајима, спратности до П+2 са неопходним бројем подземних етажа.

„Скијалишта Србије“ планирају и измештање постојећег хангара у скијалишту Златибор, па постојећа позиција има потенцијал да се ту позиционира апарт хотел спратности П+4, уз могућност повезивања са објектом хотела који већ постоји на локацији, стоји у документацији.

Такође, а „ради максималног искоришћења потенцијала скијалишта Златибор“, локације у близини ски стаза, изнад постојећег паркинга треба пројектовати хотел спратности П+4, а на локацији лево од постојећег паркинга, према потоку, испројектовати комплекс луксузно насеље од 7 објеката за одмор, по моделу алпских шалета са спољним базеном за сваки од објеката, пренела је еКапија.

ГЗС/Бизнис.рс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Mlađo

    Slika vam je sa Mučnja a vest sa Golije.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.483.401 посета
    Тренутно на сајту: 308 посетилац(a)