Ужице домаћин регионалног скупа о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša             

 
Ужице домаћин регионалног скупа о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
08.07.2022 | 0 коментар(а)



Ужицe - Регионални скуп о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе окупио је у Ужицу
Фото: ГЗС

представнике општина и градова западне и југозападне Србије. На овом скупу представљени су сврха и садржај Етичког кодекса функционера локалне самоуправе, Водич за примену Етичког кодекса функционера локалне самоуправе, пакет модела аката за примену Етичког кодекса и најављена обука СКГО за функционере локалне самоуправе на тему Етичког кодекса, која ће бити одржана на јесен 2022. године.

Све учеснике поздравила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Град Ужице је, са поносом могу да истакнем, међу првим локалним самоуправама у Србији прихватило Етички кодекс функционера локалне самоуправе, који је израдила Стручна служба Сталне конференције градова и општина, а једногласно усвојила њена Скупштина крајем 2019. године. Скупштина нашега града је, уз пуну подршку свих других органа локалне самоуправе, 2020. године усвојила Етички кодекс функционера Града Ужица. Такође смо формирали и Савет за праћење примене Етичког кодекса функционера.

Наравно, не можемо рећи да смо увек у потпуности задовољни, јер увек има простора за унапређење, али се трудимо да ових 12 начела етике јавне службе поштују и примењују у раду сви наши функционери. Извештаји надлежног Савета показаће колико смо у томе успешни и где је потребно направити додатне искораке, истакла је градоначелница.

Ужице је једна од локалних самоуправа, која је део пројекта чији је циљ унапређење доброг и одговорног управљања на локалном нивоу, који спроводи Стална конференција градова и општина у сарадњи са партнерима Мисијом ОЕБС-а у Србији, Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу и Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге.

 

 

ГЗС/Сајт града Ужице

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.846.577 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)