Скупштина усвојила ребаланс општинског буџета 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Скупштина усвојила ребаланс општинског буџета
Trenutno na sajtu: 622       |       Podeli:
17.10.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - Скупштина општине Лучани је у петак, 14. октобра у Гучи одржала шесту седницу
Илустрација, фото: ГЗС

овог сазива на којој је најпре разматран а затим и усвојен ребаланс буџета општине Лучани.

У одлуци о изменама буџета општине Лучани за 2022. годину се наводи да укупни буџњтски приходи износе милијадру и двестадва милиона динара. Из републичког буџета је током године добијено 78,8 милиона за реализацију бројних заједничких инвестиција, и то за: социјалну заштиту у виду личног пратиоца 1,8 милиона, адаптацију базена у Гучи 15 милиона, замену котларнице у Гучи 16 милиона, за пројекат енергетске ефикасности, замену столарније седам милиона, адаптацију вртића 26 милиона, Сабор трубача седам милиона, за развој културе 1,4 милиона динара, предшколски програм четири милиона, ... Повећани су и расходи у односу на планиране, и то: за социјалну заштиту 2,3 милиона, Црвени крст један милион, превоз ђака седам милиона, за јавна предућа 10 милиона (за котларницу пет, гориво МЗ три милиона, улучну расвету два милиона), за асфалтирање путева по моделу три према један седам милиона, за халу у Лучанима пет милиона, елементарне непогоде 3,5 милиона, водовод Стевановићи један милион...

На овој седници је предшколској установи „Наша радост“ одобрен 20 одсто већи број уписа деце у вртић од планираног, што дозвољавају прописани законски оквири и критеријуми надлежног министарства. Оваква олука је донета у циљу смањења листе чекања и повећања обухвата деце у јасленим и васпитним групама. У извештају о раду предшколске установе за претходну школску годину се наводи да је реализован план за 23 јаслене и васпитне групе, што је укупан обухват од 540 деце у Лучанима и Гучи са 58 запослених. У годишњем плану рада установе за ову годину, који је такође Скупштина усвојила, наводи се да су две дограђене собе у Лучанима стављене у функцију, што је омогућило значајно већи пријем деце, чиме је битно смањена листа чекања са 120 на око 20 торо деце за пријем у вртић у Лучанима. У Гучи је почело реновирање објекта предшколске установе и деца су привремено измештена у Дом трубача до краја године, када се очекује завршетак радова.

Скупштина је донела одлуку о поверавању полова испоруке топлотне енергије предузећу „МБ – Наменска” АД Лучани а затим и одлуку о цени услуга испоруке топлотне енергије корисницима насељеног места Лучани за предстојећу грејну сезону а чији испоручилац топлотне енергије је предузеће „Милан Благојевић – Наменска“. Овом одлуком је утврђена цена грејања, за стамбени простор 122,39 дин/м2 за пословни простор 306,00 дин/м2 без ПДВ-а, с тим што корисници стамбеног простора плаћају грејање 12 месеци а остали шест месеци по наведеним ценама.

Скупштина је дала сагласност и на цене топлотне енергије за насељено место Гуча а чији испоручилац је ЈКП „Комуналац“ и то: 194,33 дин/м2 за стамбени простор а за пословни простор 291,50 дин/м2 са ПДВ-ом. Попуст од 10 одсто ће добити све редовне платише а у случају отказа коришћења топлотне енергије корисници који користе грејање у зградама плаћају накнаду у висини од 30 одсто од цене грејања.

Одборници су дали и сагласност на ребаланс финансијског плана ЈП „Драгачево путеви“ Гуча за 2022. годину условљеног са трошковима горива за одржавање путева у месним заједницама током зиме. Дата је сагласност и на измену финансијког плана ЈКП „Комуналац“ Лучани која се односи на радове на повезивању велике котларнице са малом у насељеном месту Гуча.

Именована је и општинска изборна комисија у сталном саставу. Одборничка група СНС која у Скупштини има 20 одборника, предложила је за председника изборне комисије Катарину Ковановић, за заменика председника Весну Кодранов, а за секретара Јована Ковачевића, што је Скупштина и усвојила.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani skupstina rebalans budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.582.556 посета
Тренутно на сајту: 623 посетилац(a)