Пошта добила посао одржавања матичних књига 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Пошта добила посао одржавања матичних књига
Trenutno na sajtu: 278       |       Podeli:
27.01.2022 | 0 коментар(а)



Посао одржавања и унапређења Регистра матичних књига добило је ЈП „Пошта Србије”.

Министарство државне управе и локалне самоуправе, које ја расписало набавку, је са Поштом закључило уговор вредан 26,8 милиона са ПДВ-ом.

Првобитни рок за подношење понуда, 21. јануар, продужен је за четири дана, па су тако заинтересовани понуђачи могли да се јаве до 25. јануара.

Пошта Србије била је једини понуђач.

„Регистар матичних књига представља сложену хардверско-софтверску платформу за вођење матичних књига рођених, венчаних и умрлих у електронском облику за све јединице локалне самоуправе у Србији”, пише у техничкој спецификацији.

Регистар матичних књига је постављен на два физички раздвојена сајта: примарни и секундарни.

Примарни сајт се налази у Београду у Државном Дата Центру, а секундарни у Нишу у Систем Сали ЈП Пошта Србије, пише у спецификацији.

Један од услова за избор привредног субјекта био је да је у претходне три године остварио приход у минималном износу од 40 милиона динара.

Од понуђача се тражило и да има искуство и праксу у развоју и одржавању сложених информационо-комуникационих система и развоју и одржавању софтвера за најмање два пројекта у државној управи, минималне вредности 15 милиона динара за сваки пројекат, у периоду од пет година пре слања позива за подношење понуда.

„За најмање један пројекат развијени софтвер мора бити wеб апликација која је у продукционој употреби и која има најмање 1.000 активних корисника који у апликацији користе квалификоване електронске серификате и квалификовано потписивање трансакција и докумената".

 

 

ГЗС/Нова Економија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


POSTA SRBIJA MATICNE KNJIGE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.450.384 посета
Тренутно на сајту: 278 посетилац(a)